Категорія
Новини
Дата

Справа про закупівлі макаронів. ВАКС призначив колишньому топпосадовцю Мінекономіки 939 400 грн застави

ВАКС обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра економіки Олександру Грибану у вигляді застави у розмірі 939 400 грн. Експосадовця підозрюють у зловживаннях на понад 62 млн грн під час закупівлі продуктів харчування для потреб держави у період воєнного стану. Про це повідомила пресслужба САП.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Крім застави суд поклав на нього низку обовʼязків: прибувати до детектива, прокурора, суду; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утриматися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним у цій справі – заступником міністра агрополітики Тарасом Висоцьким; здати закордонний паспорт.
  • Після ознайомлення з повним текстом рішення суду буде вирішене питання щодо оскарження указаного запобіжного заходу, йдеться у повідомленні.

Контекст

НАБУ і САП вручили підозри першому заступнику міністра аграрної політики та продовольства Тарасу Висоцькому та ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Їх підозрюють у зловживанні на суму 62,5 млн грн при закупівлі АТ «Укрзалізниця» макаронних виробів для забезпечення потреб держави у період воєнного стану у березні–квітні 2022 року. 

Грибан проходить підозрюваним за епізодом у зловживаннях на 33,7 млн грн. Він стосується закупівлі продуктів харчування у виробника з Туреччини. В Україні ці продукти продавав посередник – ТОВ «Вінсанд Лайт». Слідство вважає, що саме Грибан лобіював інтереси ТОВ «Вінсанд Лайт».

31 серпня ВАКС обрав Висоцькому запобіжний захід у вигляді застави у 805 000 грн.

Більше про цю справу читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні