Категорія
Новини
Дата

США та ЄС схвалили придбання компанією Microsoft виробника ігор ZeniMax за $7,5 млрд

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) та Єврокомісія схвалили угоду між Microsoft і ZeniMax Media, що володіє розробником ігор Bethesda Softworks. Microsoft купує одного з найбільших видавця ігор за $7,5 млрд, пише GSMArena.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Угода дасть Microsoft Xbox право власності на ігри від Bethesda. Зокрема, Fallout, The Elder Scrolls, Doom, Wolfenstein, Dishonored, Prey. 
  • Після закриття угоди Microsoft дозволить ZeniMax працювати напівавтономно без зміни керівництва.
  • Ігри, розроблені студіями, що належать ZeniMax, будуть доступні по підписці Xbox Game Pass.
  • Крім того, Microsoft вимагатиме від Bethesda, щоб ігри з’являлися першими і були кращими для консолей Xbox.
  • Придбання включає видавництва і студії розробки Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog і Roundhouse Studios. У всьому світі в них працюють понад 2300 співробітників.
  • Microsoft очікує, що угоду буде закрито в другій половині 2021 фінансового року.

Важливі цифри

За даними Microsoft, понад 3 млрд осіб на планеті грають у відеоігри. Очікується, що річний дохід галузі в 2021 році перевищить $200 млрд.

Контекст

Після закриття угоди список студій розробки Microsoft виросте до 23, пише The Verge. Про плани придбання Bethesda Microsoft оголосила у вересні 2020 року, пообіцявши дотримуватися ексклюзивних зобов'язань із Sony PlayStation 5 щодо ігор Deathloop і GhostWire: Tokyo.

Як Microsoft буде керувати майбутніми іграми Bethesda, залежатиме від кожного конкретного випадку, зазначив глава компанії з питань ігор Філ Спенсер. Однак Microsoft, можливо, навіть не доведеться випускати майбутні ігри Bethesda виключно на Xbox. Наявність їх у перший день релізу в Xbox Game Pass може бути великим стимулом для гравців користуватися Xbox.

Нині Microsoft має досить великий пакет ігор. Їй належить гра, що найбільше продалася у всі часи, Minecraft та права на Halo, Gears of War і Forza. 2018 року Microsoft купила виробника рольових ігор Obsidian, Double Fine і британську студію Ninja Theory. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні