Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні додатково $37 млн кібердопомоги

На п’ятому щорічному Кібердіалозі України та США з питань кіберполітики в Естонії американська делегація анонсувала, що у співпраці з Конгресом надасть Україні додаткові $37 млн кібердопомоги. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Інвестувати? Почекати? Продавати? Війна змінює все, крім обов’язку лідера приймати виважені рішення. Вже 30 травня 40+ спікерів поділяться досвідом на Першій щорічній конференції про фінанси, інвестиції та економічне зростання. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • Кошти будуть спрямовані на посилення кіберстійкості України, а також захист критично важливих мереж і цифрової інфраструктури, йдеться у повідомленні.
  • «Наразі Мінцифра фокусується на розбудові екосистеми цифрової стійкості. Підтримка США є важливим показником подальшого розвитку цієї стратегії», – зазначив Георгій Дубинський, заступник міністра цифрової трансформації. 
  • Під час Кібердіалогу сторони обговорили роль кібербезпеки в довгостроковому цифровому розвитку України та потенційну майбутню співпрацю з кібернетичних питань. 

Контекст

За даними Мінцифри, включно з анонсованою фінансовою підтримкою, з лютого 2022 року загальна сума допомоги США становитиме $82 млн на вдосконалення кіберстійкості України та понад $120 млн з 2016 року. Це дало змогу посилити кіберспроможності України, вчасно виявляти кіберінциденти та загрози й реагувати на них. 

У березні Білий дім оголосив про нову стратегію кібербезпеки в рамках останніх зусиль уряду США щодо зміцнення свого кіберзахисту на тлі неухильного зростання атак хакерів і цифрових злочинів, спрямованих проти країни. Стратегія називає Китай та Росію найбільш серйозними загрозами кібербезпеці США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні