Категорія
Новини
Дата

США планують прискорити виробництво ракет Stinger та Javelin

Міністерство оборони США планує прискорити виробництво зенітних ракет Stinger та протитанкових ракет Javelin для поповнення запасів. Про це пише CNN з посиланням на представників Пентагону.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Пентагон планує поповнити запаси ракет, які закінчуються через відправку їх до України, пише видання.
  • Згідно з недавнім списком побажань у військовій допомозі, Україна хоче щодня отримувати із США 500 ракет Javelin та 500 ракет Stinger, повідомляє CNN.
  • Виробнича лінія Stinger зупинялася, але потім була перезапущена для виконання замовлень на продаж за кордоном.
  • Протитанковий комплекс Javelin зараз знаходиться у режимі повного виробництва, проте Пентагон намагається збільшити виробництво.

Контекст:

16 березня президент США Джо Байден заявивв, що протягом тижня США передадуть Україні оборонну допомогу на $1 млрд.

Допомога включає 800 систем ППО та 9 000 протитанкових комплексів, безпілотники, 7 000 одиниць стрілецької зброї та 20 млн боєприпасів до них.

Повідомлялося, що Україні також буде поставлено американські БПЛА камікадзе Switchblade 300 та Switchblade 600. Вони призначені для ураження як техніки, так і піхоти.

Згідно з бюджетними документами Пентагону, у 2022 році протитанкові комплекси Javelin можуть вироблятися в кількості більше 6000 одиниць на рік. Зенітні ракети Stinger виробляються компанією Raytheon у Тусоні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні