Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від США $13,6 млрд допомоги. Джо Байден підписав закон

Президент США Джо Байден підписав закон, який передбачає виділення Україні $13,6 млрд. Про це він написав у Твіттер.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Вартість» законопроєкту становить $1,5 трлн. Новий план урядового фінансування передбачає $730 млрд на витрати, не повʼязані з обороною, і $782 млрд – на оборонні. До цієї суми входить $13,6 млрд допомоги Україні.
  • Понад $4 млрд з $13,6 млрд отримають Україна та країни Східної Європи для вирішення проблем з 2 млн біженців. $6,7 млрд буде виділено на військову допомогу Україні та союзникам США, розміщення американських військ у регіоні, а також на забезпечення економічних санкцій проти РФ.
  • За цим пакетом допомоги Україні, ймовірно, послідують додаткові заходи, щоб допомогти Києву боротися з Росією та відновитися після руйнувань, заявила раніше спікер Палати представників Ненсі Пелосі.

Контекст

Президент США просив Конгрес виділити $10 млрд на військову, гуманітарну та економічну допомогу Україні та союзникам у Європі. Пізніше Конгрес погодив збільшення цієї суми до $13,6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні