Категорія
Новини
Дата

США планують закласти у свій військовий бюджет $450 млн допомоги Україні

Сполучені Штати Америки планують закласти у свій військовий бюджет на 2023 фінансовий рік $450 млн допомоги Україні. Про це йдеться у законопроєкті Комітету зі збройних сил Палати представників США.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • $450 млн будуть призначені на допомогу Збройним Силам України. Це на $150 млн більше, ніж просив Білий дім.
  • У законопроєкті також закладені положення про поповнення запасів військової техніки держав-союзників, які передали своє обладнання Україні та надання гуманітарної підтримки для розмінування українських територій.
  • Міністерство оборони США має щоквартально звітувати перед Конгресом про те, як воно поповнює запаси озброєння, яке передають Україні Штати або їхні союзники чи партнери, згідно із законопроєктом.
  • Загальний обсяг оборонного бюджету США на 2023 рік становить $772 млрд. З них $6 млрд будуть призначені для військової стратегії Вашингтона у Тихоокеанському регіоні, а ще $4 млрд — для Європейського регіону.

Контекст

Сенат США 20 травня підтримав надання допомоги Україні в розмірі $40,1 млрд. 

Нове фінансування передбачає $24 млрд на оборону: $6 млрд – на зброю для України та навчання ЗСУ; понад $8 млрд – на поповнення військових запасів США, які зменшились через надання зброї Україні; майже $4 млрд – на фінансування сил США в європейському регіоні.

Також із цієї суми $9 млрд піде на економічну підтримку України, $5 млрд – на подолання продовольчої кризи в країнах, що залежать від поставок продовольства з України. 

Загальна сума фінансування США від початку російського вторгнення становить $54 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні