Категорія
Новини
Дата

США та ЄС, попри війну в Україні, збільшили імпорт алюмінію та нікелю з Росії

США та Європейський союз, попри війну в Україні та логістичні проблеми, збільшили закупівлю алюмінію та нікелю з Росії у березні – червні 2022 року порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це пише Reuters із посиланням на базу даних ООН зі статистики торгівлі товарами UN Comtrade.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ЄС і США збільшили імпорт алюмінію і нікелю з РФ на цілих 70%. Загальна вартість імпорту цих металів з березня по червень становила $1,98 млрд.
  • За звітний період Євросоюз купив на 13% більше алюмінію та на 22% більше нікелю з РФ. США збільшили імпорт цих металів відповідно на 21% та 70%.
  • Збільшення імпорту металів із РФ свідчить про складнощі, з якими стикається Захід, намагаючись чинити тиск на економіку Росії, зазначає агентство.
  • У Держдепартаменті США повідомили, що «не виключають жодних заходів для збільшення ціни неправедної війни Путіна проти України». Представник ЄС не відповів на запит агентства.

Контекст

Країни Заходу запровадили різноманітні санкції проти РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну, але заборони на імпорт алюмінію та нікелю серед обмежень немає.

На російський «Русал» припадає близько 6% глобального ринку алюмінію. На ринку нікелю Росія займає приблизно 10%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні