Категорія
Новини
Дата

США та Велика Британія запровадили санкції проти голови центробанку РФ і сина Медведєва. Канада – проти 43 олігархів

США та Велика Британія запровадили санкції проти голови центрального банку Росії Ельвіри Набіулліної. Також у списку члени сімʼї Медведєва, Шойгу та Мішустіна. Крім того, під американські санкції потрапили три іноземні компанії. Під санкції Канади потрапили 43 російських олігархи.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • США розширили санкції проти Росії. Зокрема, до SDN List Мінфіну потрапили голова Банку Росії Ельвіра Набіулліна, перший заступник голови ценробанку Ольга Скоробогатова і віце-премʼєр Олександр Новак.
  • Також під санкції потрапили члени Ради Федерації та депутати Держдуми – всього 278 парламентаріїв, 14 представників російського ОПК та близькі родичі високопоставлених російських чиновників.
  • Зокрема, до санкційних списків США потрапили син Дмитра Медведєва Ілля, дружина Світлана та члени сімʼї премʼєр-міністра РФ Михайла Мішустіна та міністра оборони Сергія Шойгу.
  • Під санкції США потрапила компанія «Новастрим», яка співпрацює з російськими оборонним сектором, а також три іноземні компанії, які допомагали російському ОПК: китайська Sinno Electronics, вірменська Taco та білоруська «Свєтлогорськоє хімволокно».
  • OFAC Мінфіну США також попередило про підвищений ризик потрапити під санкції для гравців, які перебувають поза Росією, які намагатимуться надати Росії політичну або економічну підтримку.
  • Велика Британія заборонила Росії доступ до послуг своїх інженерних, архітектурних, аудиторських, юридичних та рекламних компаній. За даними МЗС країни, влада Сполученого Королівства заборонила постачання до РФ близько 700 товарів.
  • Канада запровадила санкції проти 43 російських олігархів, фінансової еліти та членів їхніх родин, а також окупаційних адміністрацій в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

Контекст

Сьогодні, 30 вересня, президент РФ Путін виступив перед Федеральними зборами і підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Європейська рада рішуче відкидає та беззастережно засуджує незаконну анексію Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. «Ми посилимо наші обмежувальні заходи у відповідь на протиправні дії Росії», – заявила Єврорада.

ЄС твердо підтримує Україну і продовжуватиме надавати сильну економічну, військову, соціальну та фінансову підтримку Україні стільки, скільки потрібно, йдеться в заяві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні