Путін і його ставленики на захоплених територіях: Пушилін, Пасічник, Балицький та Сальдо /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Путін підписав «договори» про приєднання до Росії захоплених територій України

Путін і його ставленики на захоплених територіях: Пушилін, Пасічник, Балицький та Сальдо Фото Getty Images

Президент РФ Володимир Путін виступив перед Федеральними зборами і підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «У ДНР, ЛНР, Херсонській та Запорізькій областях відбулися референдуми, люди зробили свій вибір. Сьогодні ми підписуємо угоди про їх вступ до складу РФ. Впевнений, що Федеральні збори їх підтримають, бо це воля мільйонів людей», – заявив лідер країни-агресора.
  • «Хочу, щоб мене почула київська влада та їх реальні господарі на Заході: люди в ДНР, ЛНР, Херсоні та Запоріжжі стають нашими громадянами. Назавжди», – заявив Путін.
  • Він вимагає від України припинити вогонь і повернутися за стіл переговорів. «Ми закликаємо Київ негайно припинити вогонь та війну, яку він розвʼязав ще у 2014 році, та повернутися за стіл переговорів. Про це вже неодноразово було сказано. Ми до цього готові. Але вибір народу ми не обговорюватимемо, його зроблено, Росія народ не зрадить», – наголосив диктатор.
  • Путін також заявив, що «англосаксам мало санкцій, вони перейшли до диверсій», організувавши вибухи на трубопроводах «Північного потоку» та «Північного потоку – 2». «Очевидно, кому це вигідно. Кому це вигідно – той і зробив», – сказав російський диктатор.
  • Після довгого виступу диктатора відбулося підписання так званих «документів» за участю Путіна та ставлеників Кремля на захоплених територіях — Пушиліна, Пасічника, Балицького та Сальдо.

Контекст

23-27 вересня окупанти поспішно провели фіктивні «референдуми» про входження окупованих територій півдня та сходу України до складу Росії. Одна з головних причин таких екстрених рішень – успішний контрнаступ українських військ у Харківській області. В офісі президента України це назвали «наївним шантажем» і повʼязали зі «страхом розгрому» російської армії.

За результатами псевдореферендумів у Донецькій області нібито 99,23% підтримки обʼєднання з РФ, у Луганській – 98,42%, у Херсонській – 87,05%, у Запорізькій – 93,11%.

На Заході заявили, що не визнають підсумки «референдумів». Україна наголосила, що «референдуми» не не вплинуть на заходи щодо звільнення окупованих територій.

США ніколи не визнають анексію Росією частини окупованих територій України та змусять Москву заплатити, якщо вона спробує це здійснити, заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Штати також заявили, що вони запровадять нові санкції проти Росії за фейкові референдуми та спроби анексії. 30 вересня стало відомо, що країни ЄС домовилися про запровадження восьмого пакету санкцій проти РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні