Категорія
Новини
Дата

США запровадили нові санкції проти російських Альфа-банку та Сбербанку. У списку фізосіб – діти Путіна та Лаврова

США разом із Європейським Союзом та країнами G7 запроваджують нові санкції проти російських Альфа-банку та Сбербанку, премʼєр-міністра РФ Мішустіна, мера Москви Собяніна та дочок Путіна, йдеться на сайті Білого дому. Крім того, США забороняють нові інвестиції в РФ.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Будь-які активи Сбербанку та Альфа Банку, які стосуються фінансової системи США будуть заморожені, а громадянам США буде заборонено вести з ними бізнес. Генеральна ліцензія для Сбербанку дозволяє транзакції з ним до 13 квітня, для Альфа-банку — до 6 травня.
  • Президент США Джо Байден підпише указ, який включає заборону на нові інвестиції в РФ громадянами США незалежно від їхнього місцезнаходження.
  • США заборонять своїм громадянам здійснювати операції з російськими державними підприємствами критичної сфери. 
  • Санкції також запроваджено проти активів повнолітніх дітей Путіна, дружини та дочки голови МЗС Лаврова, а також голови та членів Ради безпеки РФ, включно з Медведєвим, прем’єр-міністром Мішустіним та міністром фінансів Сілуановим.

Контекст

Єврокомісія напередодні анонсувала пʼятий пакет санкцій ЄС після масових звірств окупантів на території населених пунктів Київської області. Планується, що він включатиме заборону на імпорт вугілля з РФ, заборону російським суднам заходити у порти ЄС. Загалом пакет санкцій оцінюється майже в €20 млрд на рік. Зокрема, ЕС пропонує розширити список підсанкційних фізосіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні