Категорія
Новини
Дата

США запровадили санкції проти мережі, яка підтримує виробництво БПЛА та військової авіації в Ірані

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) ввело санкції щодо семи фізичних та чотирьох юридичних осіб, які базуються в Ірані, Китаї, Росії та Туреччині через звʼязки із розробкою іранських дронів та військової авіації, повідомляє установа.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Навмисне поширення Іраном своїх БПЛА, що триває, дозволяє Росії, її довіреним особам на Близькому Сході та іншим дестабілізуючим субʼєктам підривати глобальну стабільність», – заявив заступник міністра фінансів Браян Нельсон. 
  • Йдеться про Іранську авіабудівну промислову компанію (HESA), з 2022 HESA використовувала назву Shahin Co. у контрактах із закордонними постачальниками, очевидно намагаючись обійти санкції США та експортний контроль.
  • Список санкцій доповнили китайськими постачальниками та турецькими посередниками.
  • Також обмеження стосуються підрядників та постачальників з РФ. Зокрема, ТОВ «Центр технічного обслуговування «Дельта-Аеро», «Науково-виробниче підприємство «Аеросила» та акціонерна компанія «Стар».
  • Згідно із повідомленням, США мають намір продовжувати вживати заходів проти іранських мереж закупівель БПЛА і закликали інші юрисдикції запобігати експорту цих компонентів до Ірану.

Контекст

У серпні Велика Британія доповнила список санкційних обмежень щодо Росії та додала до нього 19 нових позицій, список щодо Білорусі розширили на шість позицій. Обмеження також стосувалися фізичних та юросіб із Туреччини, ОАЕ, Словаччини та Швейцарії.

Влітку The Wall Street Journal писало, що китайські деталі продовжують надходити до Ірану, забезпечуючи його програми безпілотників, незважаючи на зростаючий тиск з боку США з метою перекрити глобальний ланцюжок поставок. Дані свідчать про те, як швидко Іран може допомагати РФ у війні проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні