Категорія
Новини
Дата

Велика Британія розширила санкції проти Росії. Обмеження стосуються постачальників електроніки та озброєння

Велика Британія доповнила список санкційних обмежень щодо Росії та додала до нього 19 нових позицій, список щодо Білорусі розширили на шість позицій, повідомляє британський уряд. Обмеження також стосуються фізичних та юросіб із Туреччини, ОАЕ, Словаччини та Швейцарії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Британське міністерство закордонних справ оголосило про 25 нових позицій у санкційних списках, спрямованих проти доступу РФ до іноземної військової техніки. До переліку також увійшли фізичні та юридичні особи в Туреччині, Дубаї, Словаччині та Швейцарії, які підтримують війну в Україні.
  • Британія оголосила про нові санкції щодо 22 фізичних та юридичних осіб за межами Росії, які підтримують вторгнення в Україну, а також щодо трьох російських компаній, що імпортують електроніку, необхідну для російської військової техніки, що використовується на полі бою.

Серед тих, хто потрапив під санкції:

  1. Дві турецькі компанії Turkik Union та Azu International, за їхню роль в експорті мікроелектроніки до Росії, яка необхідна для військової діяльності Росії в Україні.
  2. Компанія Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC, розташована в Дубаї, за участь у постачанні дронів та компонентів для них до Росії.
  3. Громадянин Словаччини Ашот Мкртичов за участь у спробі операції з продажу зброї між КНДР та Росією.
  4. Громадянин Швейцарії Ансельм Оскар Шмуцкі за його роль у секторі фінансових послуг Росії, у тому числі за роботу головою московського офісу DuLac Capital Ltd.
  5. Іранські фізичні та юридичні особи, що беруть участь у дослідженнях, розробці та виробництві БпЛА.
  6. Білоруські оборонні організації, повʼязані з виробництвом військової техніки для білоруського режиму, що сприяло війні РФ.
  7. Три російські компанії, що працюють в секторі електроніки, за їхню роль у закупівлі західної мікроелектроніки, що підпадає під санкції Великої Британії.

«Цей пакет санкцій є частиною серії ширших дій, спрямованих проти тих, хто має вирішальне значення для постачання та фінансування путінської військової машини, і це найбільша акція Великої Британії проти військових постачальників у третіх країнах», – йдеться в повідомленні.

Контекст

У травні Велика Британія ввела санкції щодо 86 фізичних та юридичних осіб, які повʼязані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами. Рішення посилило тиск на доходи Путіна і спроби використовувати вказані сектори для підтримки військової машини.

До списку потрапили: Олег Романенко, керівник Запорізької АЕС, який перебуває у змові з урядом Росії, експлуатуюча організація Запорізької АЕС, 13 членів ради директорів «Газпром нефть» та пʼять членів ради директорів «Транснафта». 

Велика Британія внесла до списків девʼять організацій, повʼязаних із «Росатомом».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні