Категорія
Новини
Дата

Starlink готується до відкриття представництва в Україні – голова Мінцифри

Проєкт Starlink Ілона Маска розпочав роботу на відкриттям представництва в Україні, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Технологія Starlink стане ще доступнішою для українців – проєкт розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні, написав у Telegram голова Мінцифри.
  • Федоров доручив відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот відбулися якнайшвидше.
  • Наразі понад 10 000 станцій допомагають ЗСУ бути на звʼязку та реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних обʼєктів, закладів охорони здоровʼя та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя деокуповані території, нагадав Федоров.

Контекст

Перша партія терміналів Starlink приїхала в Україну 28 лютого. Це система низькоорбітальних супутників, що забезпечує з’єднанням з мережею навіть в умовах, коли інші форми комунікації недоступні.

Для роботи системи потрібне стабільне живлення та максимально відкритий простір – тарілка може втрачати сигнал через штучні перешкоди або опади. Термінал та антена коштують $500, абонплата складає $99 на місяць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні