Категорія
Новини
Дата

Стартап KoBold Metals, який досліджує метали завдяки ШІ, залучив близько $200 млн за підтримки фонду Біла Гейтса

Американський ШІ-стартап KoBold Metals, що спеціалізується на дослідженні металів, залучив близько $200 млн інвестицій від Білла Гейтса та інших інвесторів, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • KoBold Metals – американський стартап зі штаб-квартирою в місті Берклі, який досліджує метали, зокрема мідь, літій та кобальт, використовуючи штучний інтелект
  • Компанія залучила близько $200 млн під час останнього раунду залучення інвестицій, сказав співзасновник і CEO компанії Курт Хаус. Частину коштів використають для розвитку мідних родовищ, які нещодавно KoBold Metals придбала в Замбії.
  • Станом на лютий 2022 року, згідно з даними Dealroom, компанію оцінювали від $770 млн до $1,2 млрд. 
  • Раунд залучення інвестицій підтримав венчурний фонд Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса. Його кошти інвестують від імені таких осіб, як Джефф Безос і Джек Ма. Серед інших інвесторів – венчурний фонд Andreessen Horowitz та BOND, венчурна фірма, співзаснована аналітикинею Мері Мікер. 

Контекст

Заснований у 2018 році, KoBold поєднує елементи двох нині популярних інвестиційних тенденцій – «зелена» енергетика та штучний інтелект. Виробництво акумуляторів для електромобілів і продукування чистого водню вимагають використання важкодоступних металів: кобальту, міді, нікелю й літію. 

Завдяки використанню ШІ, геонаук та систематичної інтеграції даних компанія сподівається полегшити пошук і видобуток металів.Технологію компанії наразі впроваджують у 60 проєктах із пошуків корисних копалин на трьох континентах.

«Попит на метали, необхідні для електрифікації та зберігання енергії, лише зростає. Наш попит швидко перевищує здатність його задовольнити», – сказав Джей Саймонс, генеральний партнер венчурного фонду BOND.

У грудні минулого року KoBold інвестувала $150 млн у придбання контрольного пакета акцій великого нерозвинутого родовища міді в Замбії, де видобуток міді може тривати до восьми років. Без технологічного прориву, пошук і видобуток копалин не прискориться, переконані в KoBold.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні