Категорія
Новини
Дата

Степанов пообіцяв забезпечити доступ до вакцини від COVID-19 усьому населенню України до кінця 2021 року

1 хв читання

Україна забезпечить доступ до вакцини від COVID-19 усьому населенню до кінця 2021 року, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

Ключові факти

  • МОЗ розробило дорожню карту – Національний план вакцинації, в якому чітко визначено всі етапи й логістику вакцинації.
  • На першому етапі планується зробити щеплення 367 000 людей.
  • Початок вакцинації очікується з 15–16 лютого.
  • Степанов нагадав, що Україна в лютому чекає поставку вакцин у рамках програми COVAX: 117 000 доз виробництва Pfizer і близько 1 млн доз вакцини AstraZeneca.

Контекст

Загалом, у рамках програми COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцини від COVID-19. Вони будуть постачатися починаючи з лютого і до кінця другого кварталу. Посольство Німеччини в Україні заявило, що в рамках COVAX Україна отримає партію вакцин однією з перших у світі. Іншим джерелом постачання вакцин є прямі контракти з виробниками.

Наразі Україна отримала підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин британської компанії AstraZeneca та американської Novavax. Поставки мають відбуватися з лютого 2021 року. 

У першу чергу в Україні вакцинують працівників мобільних бригад із вакцинації та медичних працівників клінік, у яких надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із COVID-19, зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у коментарі Інтерфакс-Україна. За його словами, на першому етапі планується зробити щеплення близько 367 000 осіб за допомогою спеціальних мобільних бригад.

Раніше уряд затвердив Дорожню карту на 2021–2022 роки, згідно з якою протягом двох років планується вакцинувати проти COVID-19 не менше 50% населення України. Президент Володимир Зеленський запевнив, що ця вакцинація буде безкоштовною.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні