Категорія
Новини
Дата

Степанов пообіцяв забезпечити доступ до вакцини від COVID-19 усьому населенню України до кінця 2021 року

Україна забезпечить доступ до вакцини від COVID-19 усьому населенню до кінця 2021 року, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • МОЗ розробило дорожню карту – Національний план вакцинації, в якому чітко визначено всі етапи й логістику вакцинації.
  • На першому етапі планується зробити щеплення 367 000 людей.
  • Початок вакцинації очікується з 15–16 лютого.
  • Степанов нагадав, що Україна в лютому чекає поставку вакцин у рамках програми COVAX: 117 000 доз виробництва Pfizer і близько 1 млн доз вакцини AstraZeneca.

Контекст

Загалом, у рамках програми COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцини від COVID-19. Вони будуть постачатися починаючи з лютого і до кінця другого кварталу. Посольство Німеччини в Україні заявило, що в рамках COVAX Україна отримає партію вакцин однією з перших у світі. Іншим джерелом постачання вакцин є прямі контракти з виробниками.

Наразі Україна отримала підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин британської компанії AstraZeneca та американської Novavax. Поставки мають відбуватися з лютого 2021 року. 

У першу чергу в Україні вакцинують працівників мобільних бригад із вакцинації та медичних працівників клінік, у яких надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із COVID-19, зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у коментарі Інтерфакс-Україна. За його словами, на першому етапі планується зробити щеплення близько 367 000 осіб за допомогою спеціальних мобільних бригад.

Раніше уряд затвердив Дорожню карту на 2021–2022 роки, згідно з якою протягом двох років планується вакцинувати проти COVID-19 не менше 50% населення України. Президент Володимир Зеленський запевнив, що ця вакцинація буде безкоштовною.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні