Категорія
Новини
Дата

Столичний Житній ринок здається в 15-річну оренду

Департамент комунальної власності Києва виставив на орендний аукціон будівлю Житнього ринку. Стартова вартість оренди за місяць – 2,5 млн грн. Оголошення про проведення аукціону опублікувала Національна електронна біржа.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Термін дії договору 15 років. Орендар має право здавати майно в суборенду без зміни цільового призначення.
  • Орендар має провести власним коштом капітальний ремонт (реконструкцію) ринку. У цей період він зобов’язаний сплачувати орендну плату. 
  • Житній ринок розташований в центрі міста на Подолі на вул. Верхній Вал, 16. В оренду пропонується 11 186 кв. м.
  • Перший поверх ринку (площа – 5713 кв. м) має бути відведений під продаж сільськогосподарської продукції, товарів першої необхідності, ветеринарно-санітарну лабораторію, йдеться в оголошенні.
  • На другому поверсі (площа 750 кв. м) можна розмістити об’єкти торгівлі, ресторани, сервіси, як-от ательє, хімчистку, ремонтні майстерні.
  • Підвальні приміщення, а це 4723 кв. м, призначені для тимчасового зберігання товарів.

Контекст

Житній ринок – один із найстаріших ринків столиці. Нинішнє його приміщення було збудоване у 1980 році.

У 2021 місто вже намагалося здати частину площ ринку, який є комунальним майном, в оренду приватним власникам. Але за умови, що на першому поверсі залишиться традиційний продуктовий ринок.

У квітні 2022 року орендарем ринку стала компанія «Танджерін», пов’язана з Tarantino Family, повідомляв «Хмарочос». Цю компанію придбав підприємець Флоріан Болен. Він зобов’язався виконати капітальний ремонт ринку. В його планах було створити фуд-корт і пивний паб на другому поверсі будівлі. Однак Болен не лише не почав ремонт, але й не платив вчасно орендну плату.

У 2023 році ресторатор і шефкухар Євген Клопотенко виступав з ініціативою розроблення стратегії розвитку Житнього ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні