У першому поп-апі від Клопотенка на Житньому взяли участь 20 крафтових виробників та 22 заклади. Всі фото для публікації надала команда Євгена Клопотенка
Категорія
Свій бізнес
Дата

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили

3 хв читання

У першому поп-апі від Клопотенка на Житньому взяли участь 20 крафтових виробників та 22 заклади. Всі фото для публікації надала команда Євгена Клопотенка

Гастрономічний поп-ап Євгена Клопотенка «Кий. ШЕФ. Хорив», що проходив на Житньому ринку 8 і 9 липня, зібрав 700 000 грн. Прибуток розділять між Благодійним фондом Сергія Притули та ринком. Як заробили гроші та кого Клопотенко залучив до першої фази відновлення київського ринку

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

Два дні поспіль біля точки Snail hunters на Житньому – спека і метушня. Троє кухарів смажать хліб і готують равликів, у черзі постійно до десяти клієнтів. «Людям подобається, нам теж, – каже співзасновник Snail hunters Борис Ребець. – Ведучий тільки каже, що ми не посміхаємося – але біля плити не встигаємо». Равликова ферма Ребеця працює у селі Володимирівка Білоцерківського району з 2018 року.

У першому поп-апі від Клопотенка на Житньому взяли участь 20 крафтових виробників та 22 заклади – зокрема Milk bar, Honey, Leilia Bakery, «Реберня зі Львова». Разом фермери та ресторатори зібрали 350 000 грн для фонду Притули на дрон DJI Mavic 3 Fly More Combo, і ще 350 000 грн – на відродження Житнього ринку. «Консультуємось з керівництвом ринку та Київською міською радою стосовно конкретного проєкту», – каже Клопотенко. 

Фермерів для поп-апу шеф-кухар обирав з понад сотні претендентів, фокусуючись на унікальних крафтових виробниках. Результат – лайнап учасників з Тернополя, Дніпра, Львова, Рівного, Києва, Сум, Харкова та інших регіонів. «Нам було важливо показати якісну продукцію з різних куточків України, не тільки столиці», – каже Клопотенко. 

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 1

Серед учасників поп-апу на Житньому – бренд Micro love, що вирощує мікрозелень

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 2

Бренд Ferma brata продавав, зокрема, різні види сирів вартістю від 310 грн до 410 грн

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 3

«Інші. Бар», співзасновником якого є Євген Клопотенко, також представлені на фестивалі

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 4

Мексиканські тако на Житньому готував актор, комік та імпровізатор Валентин Міхієнко

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 5

На Житньому можна було скуштувати фірмовий борщ шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Попередній слайд
Наступний слайд

На стелажах бренду Richka – трав’яні чаї, ефірні олії та інші засоби догляду за шкірою. «У нас замкнутий цикл виробництва: створюємо продукт від насінини до упаковки чаю», – розповідає засновниця бренду Світлана Чуб. Продукція Richka уже є на полицях ритейлерів – зокрема Novus і Wine time. Чому вони приїхали на поп-ап? «Так підвищується впізнаваність бренду і нам більше довіряють», – каже Чуб. 

Для Ребеця зі Snail hunters поп-ап – можливість вивчити аудиторію. «Люди активно купують, цікавляться – думаю, ціни адекватні», – ділиться він висновками. Три можна було придбати за 120 грн, 12 штук – за 400 грн. «Равлики ескарго – страва високої української кухні, – пояснює Ребець. – Французи і бельгійці так не готують. Ми створили інші соуси та орієнтуємося на українського споживача». 

Одна головка чорного часнику бренду MrGarlic коштувала 90 грн, олії від Voliya обійшлися б від 90 до 170 грн за 100 мл. У бренду Ferma brata вартість сирів сягала від 310 грн до 410 грн. 

Регіональним виробникам дорого їздити на такі заходи через витрати на дорогу і житло, але вони не шкодують. «Це вартує того, – каже Чуб із Полтави. – На цьому заході я [щонайменше] вийду в нуль».  

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 6

Злата Огнєвіч готувала тертюхи

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 7

Співак Positiff також готував на Житньому ринку

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 8

На поп-ап прийшов актор, гуморист, телеведучий Вова Шумко

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 9

Співачка Lida Lee також готувала на імпровізованій кухні Житнього

«Кий. ШЕФ. Хорив» у цифрах. Шеф Євген Клопотенко провів поп-ап – перший етап відродження Житнього ринку. Скільки і як на ньому заробили /Фото 10

Ведучий вечірнього шоу «20:23» Євген Янович змагався із шеф-кухарем Артемом Кабулахіним

Попередній слайд
Наступний слайд

У зборі коштів на благодійність допоміг аукціон, лотами якого теж була їжа. Шість відомих кухарів та шість зіркових гостей змагалися у кращому приготуванні локальних страв. Серед професійних кулінарів – шеф ресторану «Дуже висока кухня» Юрій Кошик, переможець «Пекельної кухні» Юрій Діденко та бренд-шеф ресторанних проєктів Fozzy Group Марко Черветті. Серед запрошених знаменитостей – актриса серіалів і кіно Наталка Денисенко, яка озвучила зокрема Мавку, співачка Злата Огнєвіч та актор і гуморист Володимир Шумко. Тертюхи від Злати Огнєвіч «пішли» за 5000 грн. Борщ від знаменитостей віддали за 5500 грн, чебуреки – за 15 000 грн, а галушки – за 11 111 грн. 

Загалом поп-ап Клопотенка відвідали понад 6 000 людей. Квиток на один день коштував від 200 грн до 400 грн, на два – від 300 грн до 600 грн. 

«Нам було важливо побачити інтерес жителів Києва до відродження Житнього, – каже Клопотенко. – Щасливий, що стільки людей виявили свою небайдужість. Це надихає».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд