Категорія
Новини
Дата

Суд арештував майно російського бізнесмена на 400 млн грн. Ймовірно, йдеться про ресторатора Орлова

Суд арештував нерухоме майно, яке через офшорні компанії та підконтрольних осіб належить одному з російських бізнесменів. Йдеться про мережу розважальних закладів та закладів громадського харчування, що розташовані у різних містах України. За даними Forbes, ймовірно, арештоване майно належить ресторатору Олександру Орлову.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • БЕБ встановило, що бізнесмен намагався уникнути санкцій та вилучення майна, передбачених законодавством України. Він планував фіктивно вивести зі своєї власності зазначені активи.
  • Суд арештував нерухомість: заклад громадського харчування, земельні ділянки, багатофункціональний розважально-оздоровчий комплекс із закладом громадського харчування.
  • Орієнтовна загальна вартість арештованого майна становить понад 400 млн грн.
  • Імʼя російського бізнесмена та мережу закладів правоохоронці не називають. Джерела Forbes повідомили, що йдеться про російського бізнесмена Орлова, який володіє групою Bulldozer Group. Серед українських активів групи: мережа ресторанів Queen, Virgin Izakaya Bar, Eshak, Not Only Fish, Рыба Пила, заміський комплекс Queen Country Club.

Контекст

Після початку повномасштабної війни РФ проти України, Bulldozer Group повідомила, що виходить з українського ринку. Як писав «Інтерфакс-Україна», команда, що розвивала ресторани групи в Україні, заявила, що Орлов нібито більше не причетний до українського ресторанного бізнесу. 

3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт (№7122), який визначає правові засади примусового вилучення російського майна в Україні. Вилучення здійснюється без жодного відшкодування.

12 травня народні депутати схвалили конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб Російської Федерації та Республіки Білорусь. Перша версія законопроєкту була ветована президентом. Після доопрацювання акта нардепи повторно його ухвалили.

Закон запроваджує новий вид санкцій – стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, якими така особа може прямо чи опосередковано розпоряджатися.

Від початку повномасштабної війни (на кінець червня) БЕБ ініціювало арешт майна громадян РФ на 31 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні