Категорія
Новини
Дата

Суд передав АРМА лінію з виробництва сигарет одеської фабрики «Оріон Тобакко»

1 хв читання

Заарештовану у червні цього року лінію з виробництва сигарет заводу «Оріон Тобакко» в Одеській області передано до АРМА. Про це повідомляється на сайті Бюро економічної безпеки (БЕБ) та свідчать дані в Єдиному судовому реєстрі.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • АРМА отримала лінію з виробництва сигарет для передачі під зовнішнє управління.
  • Судові засідання тривали з початку 2023 року. У червні цього року Шевченківський районний суд Києва ухвалив постанову про арешт майна ТОВ «Оріон Тобакко».
  • У липні 2022 року БЕБ заявило, що підприємство, маючи ліцензію на виробництво тютюнових виробів, нелегально виготовляло та продавало сигарети з підробленими марками акцизного податку.
  • БЕБ провело обшуки складських та виробничих приміщень товариства та вилучило промислове обладнання для виробництва, сортування, упакування тютюнових виробів, понад 1,2 млн пачок сигарет різних торгових марок з підробленими марками акцизного податку. Орієнтовна вартість вилученого майна – 70 млн грн.
  • БЕБ вказує, що сигаретна фабрика належить «відомому підсанкційному одеському контрабандисту». LIGA.net пише, що компанія близька до одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

Контекст

Вадим Альперін, якого президент Володимир Зеленський називав «одним із хрещених батьків контрабанди в Україні», обвинувачувався у незаконному імпорті товарів зі зниженою митною вартістю «для уникнення сплати податків». Слідство оцінювало збитки у понад 63,8 млн грн.

У квітні 2021 року РНБО ввела проти Альперіна санкції, а Зеленський позбавив його громадянства.

Справу Альперіна ВАКС закрив 12 жовтня 2023 року. Сторона захисту використала так звані «поправки Лозового». У березні 2024 року Апеляційна палата ВАКС повернула цю справу на повторний розгляд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд