Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

CEO Comfy звинуватив «Ябко», Yabluka та «Техно Їжак» у продажі неліцензійних iPhone. Конкурентна боротьба чи чорна діра в мільярди гривень для держави?

5 хв читання

Айфон 16 /Ілюстрація Shutterstock

На iPhone в Україні ритейлери зароблять 44 млрд грн у 2024 році, каже CEO Comfy Фото Ілюстрація Shutterstock

26 вересня, за день до офіційного старту продажів нових iPhone 16 в Україні, CEO мережі магазинів Comfy Ігор Хижняк написав у себе в Facebook пост про «сіру» техніку в магазинах конкурентів. Що за цим стоїть та як відреагували в БЕБ і податковій.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

«У мене в руках три iPhone 16 Pro, які купив у магазинах «Ябко», Yabluka та «ТехноЇжак» – здавалося б, омріяна новинка, але є три проблеми», – написав 26 вересня у Facebook CEO мережі магазинів Comfy Ігор Хижняк. Зокрема, він вказав на можливість купити новий айфон до офіційного старту продажів в Україні, що, зі слів Хижняка, вказує на їх нелегальне ввезення в країну. 

Друга проблеми, про яку заявив Хижняк, – у магазині Yabluka він заплатив криптовалютою USDT, а видаткову накладну отримав з ціною у гривнях, Третя – при купівлі він не отримав фіскальних чеків у вказаних мережах.

Як доказ Хижняк прикріпив до публікації фотографії. «Ми можемо роками закривати дірки в бюджеті за рахунок чесних бізнесів, можемо скільки завгодно підвищувати податки і збори, а можемо просто відкрити очі і побачити, де ми як держава втрачаємо мільярди гривень», – додав він. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд