Категорія
Новини
Дата

Суд присяжних визнав сина Джо Байдена винним у справі про незаконне володіння зброєю

1 хв читання

Суд присяжних у США визнав 54-річного Гантера Байдена, сина президента США Джо Байдена, винним за всіма трьома пунктами обвинувачення у справі про володіння зброєю, повідомив телеканал CNN

Деталі

  • Два пункти обвинувачення повʼязані з тим, що 2018 року Гантер Байден під час купівлі пістолета збрехав про те, що не вживає наркотики. 
  • У третьому пункті стверджується, що він володів вогнепальною зброєю в період вживання наркотиків.
  • Це рішення стало першим випадком, коли близький родич чинного президента США був засуджений федеральним судом за кримінальний злочин.
  • Гантеру Байдену загрожує до 25 років увʼязнення і штраф у розмірі до $750 000. CNN називає максимальний термін малоймовірним.
  • Тепер суд має призначити дату офіційного винесення вироку. Це може тривати до 120 днів.

Контекст

Гантеру Байдену закидають покупку револьвера Colt Cobra 38 special, попри те, що він нібито вживав наркотики протягом 11 днів у жовтні 2018 року. Слідство вважає, що він збрехав про це, заповнюючи бланк при купівлі зброї. 

Крім того, Гантера Байдена звинувачують у недотриманні термінів подання податкових декларацій за 2017 та 2018 роки, а також у поданні неправомірної заяви про відрахування у розмірі $30 000 на ділові витрати.

У червні минулого року повідомлялося, що Гантер Байден визнає себе винним за двома епізодами податкових порушень та уклав угоду з Мінʼюстом про випробувальний термін за звинуваченням у незаконному володінні вогнепальною зброєю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні