Гантер Байден /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Сину президента США Гантеру Байдену висунули девʼять звинувачень у податковій справі

1 хв читання

Гантер Байден Фото Getty Images

Сину президента США Гантеру Байдену висунули звинувачення за девʼятьма пунктами, повʼязаними з податками, пише NBC. Захист підозрюваного заявив, що його «звинувачують через прізвище Байден».

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • У судовому позові на 56 сторінок викладено низку звинувачень, включаючи твердження про те, що Гантер Байден не сплатив податки, не подав документи, ухилився від нарахування податків та надав підроблену податкову декларацію.
  • Звинувачення висунули спецпрокурор Девід Вайс, а справу передали судді Марку Скарсі, якого було призначено колишнім президентом Дональдом Трампом.
  • В обвинувальному висновку йдеться, що Гантер Байден брав участь у чотирирічній схемі й не сплатив щонайменше $1,4 млн федеральних податків, які він заборгував за податковий період з 2016-го по 2019 рік.
  • Гантеру вже висунуто кримінальні звинувачення в штаті Делавер, повʼязані з купівлею зброї.
  • Адвокат Гантера Байдена Аббе Лоуелл вважає, що його підзахисного «звинувачують через прізвище Байден».

Контекст

Розслідування щодо Гантера Байдена тривало кілька років. Податкові звинувачення були повʼязані з недотриманням термінів подання податкових декларацій, а також з неправомірною заявою про відрахування у розмірі $30 000 на ділові витрати.

Гантеру Байдену також закидають купівлю револьвера Colt Cobra 38 special, попри те що він нібито вживав наркотики протягом 11 днів у жовтні 2018 року. Слідство вважає, що він збрехав про це, заповнюючи бланк при купівлі зброї.

Влітку 2023 року повідомлялося, що Гантер Байден уклав угоду з Мінюстом США, за якою мав визнати себе винним у справі про несплату податків та в незаконному зберіганні зброї. Угода передбачала, що замість тюремного терміну суд призначить Байдену умовне засудження у справі про податкові злочини. Однак угода не відбулася. За словами адвокатів, це сталося через тиск республіканців на судову систему. Якби він погодився зі звинуваченням, йому б загрожувало до 25 років увʼязнення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні