Категорія
Новини
Дата

Син Байдена визнав податкові порушення і пішов на угоду зі слідством

1 хв читання

Син президента США Гантер Байден визнає себе винним за двома епізодами податкових порушень та уклав угоду з Мінʼюстом про випробувальний термін за звинуваченням у незаконному володінні вогнепальною зброєю, повідомляють Associated Press та CNN.

Ключові факти

  • 52-річний Гантер Байден визнає два податкові порушення в обмін на угоду зі слідством за іншим звинуваченням. Він заборгував щонайменше $100 000 федеральних податків за 2017 рік і щонайменше $100 000 за 2018 рік, зазначає CNN.
  • Байден погодився ніколи більше не володіти зброєю та взяв на себе зобовʼязання не вживати наркотики протягом двох років. 
  • Якщо Байден-молодший виконає ці умови, Мінʼюст, ймовірно, припинить переслідування за цим звинуваченням, зазначає AP. Угоду має схвалити федеральний суддя. 

Контекст

Розслідування щодо Гантера Байдена тривало кілька років. Податкові звинувачення були повʼязані з недотриманням термінів подання податкових декларацій за 2017 та 2018 роки, а також з неправомірною заявою про відрахування у розмірі $30 000 на ділові витрати.

Байдену також закидають покупку револьвера Colt Cobra 38 special, попри те, що він нібито вживав наркотики протягом 11 днів у жовтні 2018 року. Як зазначає NYT, слідство вважає, що він збрехав про це, заповнюючи бланк при купівлі зброї. Стаття за цим звинуваченням передбачає максимальне покарання у вигляді увʼязнення на строк до 10 років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні