народний депутат Нестор Шуфрич /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Суд продовжив Шуфричу термін тримання під вартою ще на два місяці

народний депутат Нестор Шуфрич Фото Getty Images

Печерський районний суд Києва продовжив народному депутатові Нестору Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці, пише «Суспільне». Шуфрича підозрюють у державній зраді.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зазначається, що під час судового засідання прокурор просив для Шуфрича тримання під вартою, без альтернативи застави.
  • Шуфрич заявив, що вже 6 місяців під вартою і разом з адвокатами просив це рішення скасувати.
  • «Я не розумію як за обʼєктивну критику влади, можна притягати людину до відповідальності, тим паче кримінальної, тим паче за зраду. Вважаю, що моє переслідування є замовним», – сказав Шуфрич.
  • Він додав, що у його діях нема складу інкримінованих йому злочинів.

Контекст

15 вересня СБУ спільно з Держбюро розслідувань та Офісом генпрокурора заявили, що зібрали доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Шуфрича. Йому повідомлено про підозру у державній зраді. Також Служба безпеки України провела у Шуфрича обшуки.

Слідчі заявляють, що Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, який займався координацією російської агентури в Україні.

За даними СБУ, одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері.

Увечері 15 вересня Печерський районний суд Києва обрав Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу 

Нещодавно Шуфричу повідомили про нову підозру – у фінансуванні Росгвардії у Криму.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні