Категорія
Новини
Дата

Офіційно. Нардепу Шуфричу вручили підозру в державній зраді

СБУ спільно з Держбюро розслідувань та Офісом генпрокурора зібрали доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. Йому повідомлено про підозру у державній зраді, йдеться у повідомленні пресслужби СБУ. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Слідчі заявляють, що Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, який займався координацією російської агентури в Україні.
  • За даними СБУ, одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. 
  • «Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві», – йдеться у заяві СБУ.
  • Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків. Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми. 
Офіційно. Нардепу Шуфричу вручили підозру в державній зраді /Фото 1

Контекст

Правоохоронці розслідують справу про державну зраду колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та ексначальника управління СБУ в Криму Олега Кулініча. За даними слідства, ці особи сприяли вторгненню РФ і намагалися приховати від СБУ й керівництва України плани Росії щодо нападу.

Напередодні стало відомо, СБУ проводить обшуки у помешканні нардепа Шуфрича (фото) у селі Козин під Києвом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні