Категорія
Новини
Дата

Суд розблокував частину рахунків «АрселорМіттал Кривий Ріг». Компанія зможе виплатити зарплати та сплатити податки

Шевченківський суд Києва скасував заборону на проведення операцій зі сплати податків і виплати зарплати працівникам «АрселорМіттал Кривий Ріг». Це дозволить виплатити аванс працівникам 21 січня і сплатити податки за грудень і четвертий квартал минулого року, повідомила пресслужба АМКР

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Суд переглянув своє рішення та погодився, що блокування виплати зарплат є «надмірним заходом забезпечення кримінального провадження та є недоцільним», повідомила компанія.
  • Решта раніше арештованих рахунків «АрселорМіттал Кривий Ріг» лишаються заблокованими. В АМКР заявляють, що це ускладнює виконання договірних зобов’язань компанії.
  • Разом із корпорацією «АрселорМіттал» керівники підприємства знайшли альтернативні можливості, щоб платити зарплату, не зупинити виробництво і не допустити зриву поставок клієнтам за кордоном та в Україні.
  • «АрселорМіттал Кривий Ріг» звернувся до суду. Про арешт рахунків керівництво підприємства повідомило закордонних партнерів – уряди Люксембургу, Німеччини, США, – а також Офіс бізнес-омбудсмена і агентство UkraineInvest в Україні.

Контекст

5 січня Офіс генпрокурора через Шевченківський суд Києва заблокував кошти на рахунках ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». В компанії повідомили, що Офіс генпрокурора звернувся до банків з вимогою виконати ухвалені 30 листопада 2021 року судом рішення щодо арешту рахунків підприємства.

17 листопада Офіс генпрокурора та СБУ порушили кримінальну справу проти одного з керівників АМКР. Йдеться про розслідування СБУ звинувачень у неповній виплаті рентної плати за користування надрами у 2015–2019 роках.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні