Суд в Австрії відмовив в екстрадиції Бахматюка у справі VAB Банку
Категорія
Новини
Дата

Суд в Австрії відмовив в екстрадиції Бахматюка у справі VAB Банку

1 хв читання

Кримінальний суд Відня відмовив в екстрадиції Олега Бахматюка до України у справі ПАТ «ВіЕйБі Банк» (VAB Банк) на запит української прокуратури. Про це бізнесмен повідомив агентству «Інтерфакс-Україна». Бахматюк є підозрюваним НАБУ і САП у розкраданні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого VAB Банку.

Ключові факти

  • За словами Бахматюка, австрійський суд «визнав вимогу української прокуратури про екстрадицію незаконною» і назвав її «неприйнятною».
  • Він уточнив, що слухання справи про екстрадицію розпочалося наприкінці минулого року, остаточне рішення було ухвалено в січні, австрійська прокуратура відмовилася від оскарження, і справа набула чинності 6 лютого, а офіційно надійшла до української прокуратури минулого тижня.
  • Бізнесмен вважає, що це рішення європейського суду доводить, що відкриті проти нього справи Національного антикорупційного бюро «не мають реального правового змісту».
  • Відповідаючи на запитання, чи можливий повторний запит на його екстрадицію у звʼязку з нещодавнім рішенням Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо його заочного арешту в іншій справі, Бахматюк припустив можливість такого розвитку подій, зокрема, як відповідь на програш у першій справі про екстрадицію.
  • На думку Бахматюка, відкриття справ НАБУ проти нього було повʼязане з попереднім керівництвом НАБУ. «Дуже хочеться сподіватися, що з обранням нового керівника НАБУ відбудуться зміни у підходах до організації роботи бюро», – заявив він.

Контекст

Власник агрохолдингу Бахматюк є підозрюваним НАБУ та САП у розкраданні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Нещодавно Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно арештував власника агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка в іншій справі. Його підозрюють у наданні 722 млн грн неправомірної вигоди ексголові ДФС України та його раднику, йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Сам Бахматюк заявив, що таке рішення є грубим порушенням міжнародного права.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні