Категорія
Новини
Дата

Суд відправив під варту підозрюваних у замаху на заступника голови податкової служби

Суд обрав запобіжні заходи затриманим у справі про спробу замаху на заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура, йдеться у повідомленні пресслужби поліція Києва.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На час досудового розслідування спільники перебуватимуть під вартою без можливості внесення застави.
  • Минулого тижня оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції разом зі слідчими та спецпризначенцями ГУНП у м. Києві затримали двох чоловіків, які готували напад на високопосадовця податкової служби.

Контекст

Про замах на заступника голови податкової служби Євгена Сокура вперше повідомив 17 серпня голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. «Євгена вдалося врятувати злагодженими діями карного розшуку. Низький уклін професіоналам із Департаменту карного розшуку Нацполу», – написав він у Телеграмі.

Євген Сокур займає посаду в.о. заступника голови ДПС України. Раніше в інтервʼю LIGA.net Гетманцев повідомив, що Сокур був його помічником, а на посаду в податкову він призначений у травні 2022 року, бо «не було охочих». Інформацію, що Сокур курує систему моніторингу ризикових податкових накладних, Гетманцев заперечив. 

Один із напрямків, які Сокур курував у податковій, – цифровізація податкової служби.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні