Категорія
Новини
Дата

Суд відправив у СІЗО агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у незаконному заволодінні землями міністру агрополітики Миколі Сольському у вигляді тримання під вартою на 60 днів із альтернативою внесення застави 75,7 млн грн. Про це стало відомо під час засідання ВАКС 26 квітня, передає журналіст Forbes із залу суду. Близько 9:30 ранку міністра автозаком відправили у СІЗО.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • САП наполягав застосувати до міністра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 200 млн грн. Менший розмір застави, як вважає прокурорка САП Анастасія Андронова, не буде мати стримуючого ефекту та не убереже від ризиків.
  • Адвокат Сольського Назар Кульчицький закликав відхилити прохання прокуратури та не обирати жоден запобіжний захід. Розмір застави є абсолютно непомірним, зазначив він. «Сума у 200 млн грн вдвічі перевищує всі доходи Сольського», – наголосив Кульчицький. 
  • Після рішення ВАКС захист Сольського заявив, буде оскаржувати це рішення. Водночас Сольський залишається міністром і зможе повернутися до виконання обовʼязків після звільнення з-під варти, повідомив Кульчицький.
  • Після закінчення засідання суду, міністра автозаком відправили у СІЗО.

Контекст

23 квітня працівники САП та НАБУ вручили Сольському підозру у вчиненні правопорушення за ст. 191 Кримінального кодексу. Крім міністра, за даними правоохоронців, підозри отримали два «куратори» органів Держгеокадастру та особа, яка сприяла реалізації ймовірної схеми. 

За версією слідства, підозрювані у 2017–2019 роках нібито заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких понад 291 млн грн. Вони також нібито хотіли заволодіти ще 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак НАБУ та САП встигли накласти на ці ділянки арешт.

25 квітня міністр агрополітики Сольський написав заяву про відставку. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань Верховної Ради, повідомив спікер Руслан Стефанчук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні