Категорія
Новини
Дата

Суд заарештував російську частку в одному з найбільших фармдистриб’юторів. Активи передані в АРМА

Печерський райсуд Києва наклав арешт на російську частку капіталу одного з найбільших фармпідприємств України на близько 1 млрд грн, повідомили пресслужби Нацполіції та Офісу генпрокурора. Арештовані активи передано до АРМА. Ймовірно, йдеться про дніпровську «Вента.ЛТД».

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • За даними Нацполіції, компанія є дистрибʼютором лікарських препаратів і медичних товарів до закладів охорони здоров’я, зокрема і за бюджетні кошти. Обсяги загального доходу підприємства у 2020 році становили близько 13 млрд грн.
  • Слідство заявляє, що службові особи дніпровського фармпідприємства мають безпосередній звʼязок із РФ та можуть бути причетними до фінансування держави-агресора.
  • Щоб унеможливити подальше виведення коштів, було накладено арешт на частку статутного капіталу товариства, якою володіла юрособа, зареєстрована в РФ.
  • Досудове розслідування проводиться за фактами привласнення, розтрати майна, ухилення від сплати податків, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та пособництва державі-агресору.
  • Як пише ЕП, на опублікованому Нацполіцією відео можна розібрати логотип дніпровського фармдистрибʼютора «Вента.ЛТД».

Контекст

За 15 років роботи дніпровська «Вента.ЛТД» піднялася на третю позицію серед українських фармдистриб’юторів за виторгом. Її випереджають дніпровська БаДМ і київська «Оптіма-Фарм». За даними аналітичної системи Proxima Research, «Вента ЛТД» займає близько 15% українського фармринку. У компанії пʼять складів – у Дніпрі, Одесі, Тернополі, Києві та Харкові. Основні власники – громадяни Німеччини Генріх і Анна Ріттери. Їм належить 48% компанії, ще 24% – російському фармдистриб’ютору «Катрен», що займає 13,3% російського фармринку. Частку в українській компанії росіяни придбали у 2008-му, а Ріттери зʼявилися серед власників у 2016-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні