Категорія
Новини
Дата

Суд збільшив розміри застави Коломойському з 510 млн до майже 4 млрд грн

Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід бізнесмену Ігорю Коломойському після того, як він отримав нову підозру у справі про заволодіння 5,8 млрд грн ПриватБанку. Суддя змінив запобіжний захід у частині застави, встановивши її розмір на рівні 3,89 млрд грн замість майже 510 млн грн, пише Суспільне. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Прокурор БЕБ подав клопотання про збільшення розміру застави до 5,87 млрд грн.
  • Він зазначив, що підозрюваний вийшов з громадянства України і нині є громадянином Ізраїлю, а тому існує ризик переховування за кордоном, перешкоджання слідству та впливу на свідків.
  • Адвокат Коломойського заявив, що обвинувачення не обґрунтоване, бо не встановлено жодних осіб, які були в злочинній групі, окрім Ігоря Коломойського
  • Крім того, ні ПриватБанк, ні інші вкладники не заявляли за ці роки про злочин. Він також зазначив, що НБУ після втрат у розмірі 5 млрд грн мав би провести перевірки та аудити, але їх не проводили, додав він.
  • Адвокат також заявив, що розмір застави необґрунтований, бо прокурор БЕБ не навів жодних доказів, що Коломойський має змогу заплатити таку суму. 
  • Захисник назвав необґрунтованими й ризики, оскільки Коломойський вже перебуває під вартою і тому не може втекти, перешкоджати чи якось впливати на свідків.
Суд збільшив розміри застави Коломойському з 510 млн до майже 4 млрд грн /Фото 1

Ігор Коломойський та його адвокати у Шевченківському суді Києва. Фото: Суспільне/Нікіта Галка

Контекст

15 вересня стало відомо, що СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили про третю підозру Коломойському.

Бізнесмена підозрюють: в організації підробки документів на переказ коштів; в організації заволодіння чужим майном, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах; у набутті та розпорядженні майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом.

За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн.

«Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером. Протягом вказаного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні «внески готівки у касу банку», хоча насправді ніяких внесків банк не отримував», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, така «схема» загалом дала змогу фігуранту отримати 5,8 млрд грн, що на той період було еквівалентно понад $700 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні