Категорія
Новини
Дата

Світ виділяє Україні нову допомогу, окупанти зривають евакуацію, МАГАТЕ втратило контроль над ядерним матеріалом ЧАЕС та ЗАЕС – головне за ніч

Міжнародні організації виділяють Україні нову фінансову допомогу та вводять санкції проти агресора, російські окупанти зірвали евакуацію з Бородянки, Бучі та Гостомеля, а МАГАТЕ втратило контроль над ядерним матеріалом Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Головні події ночі:

  • Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт про бюджетні витрати на загальну суму $1,5 трлн, який, зокрема, включає екстрену допомогу Україні та союзникам у Європі на $13,6 млрд, пише Reuters. Пакет включає кошти на гуманітарну й економічну допомогу, а також на посилення оборонних спроможностей України й союзників США у країнах Балтії та Центральної і Східної Європи. Голосування відбулося пізно ввечері середи за вашингтонським часом.
  • Рада ЄС вирішила додати до оголошених раніше секторальних санкцій проти РФ та Білорусі обмежувальні заходи проти 160 росіян, серед яких є члени Ради Федерації, олігархи та бізнесмени. До санкційного списку осіб та установ увійшли 14 олігархів та бізнесменів, що залучені до таких ключових секторів російської економіки як металургія, сільське господарство, фармакологічна галузь, телекомунікації та цифрова промисловість. Санкції поширюються на членів їх сімей, повідомляється на сайті Європейської Ради.
  • Міжнародний валютний фонд виділив Україні $1,4 млрд екстреного фінансування. Рада виконавчих директорів фонду затвердила рішення виділити Україні додаткове фінансування на $1,4 млрд за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument (RFI), повідомляє пресслужба НБУ.
  • Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) втратило контроль над ядерним матеріалом на Чорнобильській та Запорізькій атомних електростанціях. Дані з систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на двох АЕС, перестали надходити до МАГАТЕ, повідомляє міжнародне агентство у Twitter.
  • Окупанти зірвали евакуацію людей з Бородянки, Бучі та Гостомеля Київської області. Через блокування військами РФ автобусів з біженцями у середу в Бучі залишились тисячі людей, у Гостомелі в блокаді – будинок пристарілих. У Бородянці на вулиці Центральній під завалами залишаються 25 людей, написала у Facebook написала нардеп Ольга Василевська-Смаглюк.
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні