Категорія
Новини
Дата

Світові ігрові компанії пожертвували Україні майже $200 млн. Найбільше зібрали Epic Games та Microsoft

З початку війни РФ проти України світові ігрові компанії зібрали понад $195,2 млн на гуманітарну допомогу Україні, пише AIN з посиланням на звіт Levvvel від 11 квітня. Серед лідерів – Epic Games та Microsoft.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

Найбільше коштів пожертвували лідери індустрії Epic Games та Microsoft – $144 млн. Epic направила на благодійність весь прибуток Fortnite за чотириденний період.

$20 млн, які зібрала під час акції Stand for Ukraine, направила Humble Bundle. Компанія пропонувала ігри Back 4 Blood, Fable Anniversary, Sunset Overdrive, Max Payne 3 і Spyro Reignited Trilogy всього за $40.

Трійку замикає Necrosoft, що внесла $6,3 млн. На четвертому та п’ятому місці – Riot Games та Embracer Group. Вони зібрали $5,4 млн та $5 млн відповідно.

Решта списку складається з зусиль Sony, Supercell, Wargaming та інших. Більшість з них пожертвували понад $1 млн.

Контекст

У ході війни Україна закликає ігрові компанії вийти і припинити будь-який бізнес в РФ. У відповідь в РФ пригрозили легалізувати піратство ПЗ та інші економічні заходи проти компаній. Очікувалося, що російський ринок ігор досягне $3,6 млрд у 2025 році. Проте, за нинішніх тенденцій ця цифра, ймовірно, буде значно меншою, йдеться у звіті Levvvel.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні