Категорія
Новини
Дата

Світовий банк призначив нового регіонального директора, який керуватиме програмами для України й Молдови

1 хв читання

Світовий банк призначив Боба Сома регіональним директором у справах країн Східної Європи, який базуватиметься в Києві та здійснюватиме керівництво програмами банку в Україні та Молдові, починаючи з 1 липня, йдеться в пресрелізі.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Контекст

  • На цій посаді Сом очолюватиме співпрацю банку з урядами, зацікавленими сторонами та партнерами в Україні та Молдові. Він здійснюватиме нагляд за реалізацією та впровадженням портфельних та інформаційних продуктів, а також тісно співпрацюватиме з IFC та MIGA з метою зміцнення співпраці Світового банку з приватним сектором.
  • Сом змінив Арупа Банерджі, який обіймав посаду регіонального директора у справах країн Східної Європи з липня 2020 року.
  • Сом є громадянином США, він почав працювати у Світовому банку в 1998 році. До того, як обійняти свою нинішню посаду, був директором із фінансового управління та директором з операційної політики Світового банку у Вашингтоні. 
  • Також він забезпечував стратегічне керівництво та очолював команди, які надавали підтримку країнам Африки, Азії, Латинської Америки та Близького Сходу у придбанні вакцин у рамках проєктів з протидії COVID-19. 
  • Світовий банк також призначив Кевіна Томлінсона операційним менеджером у справах країн Східної Європи, який базуватиметься в Києві. Томлінсон, громадянин США, раніше обіймав посаду керівника практики з питань соціальної стійкості та інклюзивності в регіоні Південної Азії, що базується в Нью-Делі. 

Контекст

Група Світового банку відіграє важливу роль у підтримці України після російського вторгнення: понад 15 млн українців отримали підтримку в рамках ініціатив СБ, які допомагають бізнесу продовжувати працювати, а уряду України надавати основні послуги.

Світовий банк сприяв залученню понад $42 млрд у вигляді екстреного фінансування, включно із зобовʼязаннями та внесками донорів.

Наприкінці березня Україна отримала через механізм Світового банку $1,5 млрд позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» (Growth Foundations Development Policy Loan – DPL) від Японії та Великої Британії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд