Syngenta відкликала заявку на IPO у Шанхаї. Розміщення акцій на $9 млрд могло стати найбільшим в Китаї за останні роки /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Syngenta відкликала заявку на IPO у Шанхаї. Розміщення акцій на $9 млрд могло стати найбільшим в Китаї за останні роки

Getty Images

Один із найбільших світових виробників насіння та засобів захисту рослин Syngenta Group скасувала лістинг на Шанхайській фондовій біржі. IPO на $9 млрд могло стати найбільшим у Китаї за останні роки на тлі проблем, з якими стикнувся китайський фондовий ринок, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Швейцарська компанія повідомила 29 березня, що відкликає свою заявку на лістинг «після ретельного розгляду галузевого середовища та власної стратегії розвитку».
  • Syngenta заявила, що «продовжуватиме приділяти увагу ринку капіталу Китаю та готова сприяти його здоровому розвитку». 
  • Syngenta планує перезапустити процес лістингу або в Китаї, або на іншій глобальній біржі, коли будуть сприятливі умови, йдеться у повідомленні. Також компанія заявила, що вивчатиме альтернативні джерела фінансування. 
  • Відповідно до минулорічного проспекту IPO, Syngenta планувала продати 2,79 млрд нових акцій (близько 20% компанії), щоб залучити 65 млрд юанів ($9 млрд). 

Контекст

Відмова від IPO підкреслює труднощі виходу на біржу в Китаї, де довіра інвесторів є крихкою після тривалого розпродажу на фондовому ринку на початку цього року, зазначає видання. 

Скасування IPO відбулося в той час, як китайські чиновники посилюють контроль над ринками. Зокрема, посилила перевірку комісія з регулювання цінних паперів Китаю. 

Китайський еталонний індекс CSI 300, який містить найбільші та найбільш ліквідні акції Шанхая та Шеньчженя, досяг п’ятирічного мінімуму на початку лютого, хоча останніми тижнями він відновився завдяки купівлі, яку очолює держава, щоб підтримати ринок.

Швейцарська Syngenta, яку у 2017 році придбала китайська China National Chemical Corp. (ChemChina) за $44 млрд, готувалася до IPO з 2021 року. 

У травні минулого року Syngenta відкликала заявку на лістинг на китайській біржі STAR, яку вважають аналогом американської Nasdaq, та оголосила про плани розмістити акції на основному майданчику Шанхайської фондової біржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні