Володимир Зеленський /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

«Там уже нема з ким говорити». Зеленський прокоментував можливість переговорів з Путіним

Володимир Зеленський Фото Офіс Президента України

Наразі немає можливості переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним. Про це сказав президент України Володимир Зеленський на пресконференції з нагоди роковин початку повномасштабної війни.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зеленський зазначив, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знає його позицію про можливість організації переговорів із Путіним у Туреччині. «Я не сприймаю це», – сказав президент України.
  • Він наголосив, що звертався до Ердогана до початку повномасштабної війни щодо того, щоб президента Росії «посадили за стіл переговорів».
  • «Посадіть за стіл перемовин, не можна допустити ризиків повномасштабної війни. Він (Ердоган, – ред.) не зміг тоді це зробити. І не тільки він, він потужний. Він не зміг. А зараз він вважає, що він може. Зараз ми не можемо, там уже нема з ким говорити», – підсумував Зеленський.

Контекст

Україна відмовляється від переговорів із президентом РФ Путіним і здійснюватиме заходи щодо посилення обороноздатності країни. Відповідне рішення РНБО від 30 вересня президент Володимир Зеленський ввів у дію указом №679/2022.

У жовтні Зеленський заявив, що Росія знищує простір для переговорів масованими атаками на енергетичну інфраструктуру України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні