Категорія
Новини
Дата

Telegram запустив монетизацію для власників каналів, в Україні вона недоступна

Telegram презентував систему монетизації, йдеться у блозі месенджера. Тепер власники Telegram-каналів можуть отримувати 50% доходу від реклами, що показується в їхніх каналах. Водночас в Україні монетизація не працюватиме.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зазначається, що щомісяця користувачі Telegram генерують понад 1 трлн переглядів у каналах. 
  • Відсьогодні власники публічних каналів, які мають щонайменше 1000 підписників, можуть отримувати 50% від доходу від реклами, що показується в їхніх каналах.
  • Власники каналів можуть виводити свої винагороди без комісії або реінвестувати їх, зокрема у рекламу в Telegram.
  • Виведення коштів стане доступним найближчими тижнями, сказано у повідомленні.
  • Для роботи програми монетизації месенджер запустив рекламні оголошення на базі блокчейну TON, які можна придбати за допомогою Toncoin. Проте вони не будуть показуватися користувачам деяких країн, серед яких Росія, Україна, Палестина та Ізраїль.
  • В Україні монетизація не працюватиме.

Контекст

За час великої війни третина українців звикли читати новини в Telegram. Топові канали мають понад 1 млн підписників і обганяють традиційні медіа. Хоча здебільшого канали анонімні, а якість новин інколи сумнівна, доходи власників найбільших сіток можуть доходити до $1 млн на місяць. Як працює цей бізнес – у матеріалі Forbes Ukraine.

Месенджер Telegram має 900 млн користувачів і наближається до прибутковості, заявив у березні засновник Павло Дуров в інтервʼю Financial Times. Додаток для обміну повідомленнями заробляє сотні мільйонів доларів на рекламному бізнесі, сказав він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні