Категорія
Новини
Дата

Telegram досяг 900 млн користувачів. Засновник платформи Дуров розглядає можливість IPO

Месенджер Telegram має 900 млн користувачів і наближається до прибутковості, повідомив засновник Павло Дуров в інтервʼю Financial Times. Додаток для обміну повідомленнями заробляє сотні мільйонів доларів на рекламному бізнесі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Дурова, Telegram перетворився на один із найпопулярніших у світі додатків для соціальних мереж, отримавши «сотні мільйонів доларів» доходів після впровадження послуг реклами та передплати преміум-класу два роки тому.
  • «Ми сподіваємося стати прибутковими наступного року, якщо не цього», – сказав засновник у своєму першому публічному інтервʼю з 2017 року. Він додав, що платформа має 900 млн активних користувачів на місяць порівняно з 500 млн на початку 2021 року.
  • Дуров, який повністю володіє Telegram, сказав, що компанії «запропонували оцінку в $30 млрд» від потенційних інвесторів, включаючи «глобальні технологічні фонди», але він виключив можливість продажу платформи, поки вона вивчає майбутнє первинне публічне розміщення акцій.
  • «Основна причина, через яку ми запустили монетизацію, полягає в тому, що ми хотіли залишитися незалежними», – сказав він. 

Контекст

За час великої війни третина українців звикла читати новини в Telegram. Топові канали мають понад 1 млн підписників і обганяють традиційні медіа. Хоч здебільшого канали анонімні, а якість новин інколи сумнівна, доходи власників найбільших мереж можуть сягати $1 млн на місяць. Як працює цей бізнес – у матеріалі Forbes Ukraine.

Від початку березня власники каналів у Telegram можуть отримувати фінансову винагороду, повідомив Дуров. За його словами, канали в Telegram генерують 1 трлн переглядів щомісяця. Власники каналів почали отримувати 50% доходу, який Telegram отримує від показу реклами на цих каналах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні