Категорія
Новини
Дата

Teleperformance змушує віддалених співробітників укладати контракти, які передбачають встановлення камер вдома. Причина – спостереження за продуктивністю праці

1 хв читання

Транснаціональна компанія Teleperformance, яка надає послуги аутсорсингу бізнес-процесів, змушує укладати контракти, які передбачають установку розумних камер у будинку віддаленого співробітника. Серед клієнтів компанії – Amazon, Apple і Uber, пише NBC News

Ключові факти

  • У березні співробітникам Teleperformance по всьому світу, які працювали віддалено, були відправлені додатки до існуючих трудових договорів – їх просили погодитися з новими правилами домашнього спостереження. Контракт дозволяє здійснювати моніторинг робітників за допомогою встановлених у них вдома камер на базі штучного інтелекту, голосову аналітику і зберігання даних.
  • Шість співробітників Teleperformance у Колумбії заявили про стурбованість новими правилами. Одна з працівниць сказала, що підписала контракт через страх втратити роботу. Утім, за її словами, технологія спостереження ще не встановлена.
  • У Teleperformance працює понад 380 000 співробітників по всьому світу, включно з 39 000 осіб у Колумбії. За останні півтора року близько 240 000 були переведені на роботу з дому.
  • Наприкінці 2020 року співробітники Teleperformance в Албанії подали скаргу уповноваженому з інформації та захисту даних країни у відповідь на пропозицію компанії ввести відеоспостереження у їхніх будинках. Як наслідок – Teleperformance заборонили це робити.
  • Представник Teleperformance Марк Файффер сказав, що у контракті запитується згода на широкий спектр можливих сценаріїв, аби гарантувати дотримання законів про конфіденційність даних, оскільки компанія продовжує розробляти інструменти для оптимізації довгострокової роботи на дому.
  • В Apple заявили, що Teleperformance не використовує відеомоніторинг ні для однієї з команд, що працюють з Apple.

Контекст

Під час пандемії Teleperformance, як і багато інших компаній, перевела більшість своїх співробітників на роботу з дому. Однак компанія зіткнулася з невдоволенням профспілок після того, як у ЗМІ просочилися фотографії деяких співробітників Teleperformance на Філіппінах. Вони спали на роботі, бо повинні були бути в офісі, щоб відповісти клієнтам Amazon Ring у часових поясах США.

Усе більше компаній заявляють про зміну підходу до режиму роботи після закінчення пандемії. Так, Amazon зобов’яже співробітників бути в офісі три дні на тиждень, залишаючи можливість дистанційки до двох днів на тиждень. Facebook вирішив дозволити усім штатним співробітникам працювати з дому, якщо їхню роботу можна буде виконувати віддалено. Apple дозволила більшості співробітників працювати два дні на тиждень дистанційно. Google передбачає, що з вересня лише 20% перебуватимуть в офісах п’ять днів на тиждень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні