Категорія
Новини
Дата

Teleperformance змушує віддалених співробітників укладати контракти, які передбачають встановлення камер вдома. Причина – спостереження за продуктивністю праці

Транснаціональна компанія Teleperformance, яка надає послуги аутсорсингу бізнес-процесів, змушує укладати контракти, які передбачають установку розумних камер у будинку віддаленого співробітника. Серед клієнтів компанії – Amazon, Apple і Uber, пише NBC News

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У березні співробітникам Teleperformance по всьому світу, які працювали віддалено, були відправлені додатки до існуючих трудових договорів – їх просили погодитися з новими правилами домашнього спостереження. Контракт дозволяє здійснювати моніторинг робітників за допомогою встановлених у них вдома камер на базі штучного інтелекту, голосову аналітику і зберігання даних.
  • Шість співробітників Teleperformance у Колумбії заявили про стурбованість новими правилами. Одна з працівниць сказала, що підписала контракт через страх втратити роботу. Утім, за її словами, технологія спостереження ще не встановлена.
  • У Teleperformance працює понад 380 000 співробітників по всьому світу, включно з 39 000 осіб у Колумбії. За останні півтора року близько 240 000 були переведені на роботу з дому.
  • Наприкінці 2020 року співробітники Teleperformance в Албанії подали скаргу уповноваженому з інформації та захисту даних країни у відповідь на пропозицію компанії ввести відеоспостереження у їхніх будинках. Як наслідок – Teleperformance заборонили це робити.
  • Представник Teleperformance Марк Файффер сказав, що у контракті запитується згода на широкий спектр можливих сценаріїв, аби гарантувати дотримання законів про конфіденційність даних, оскільки компанія продовжує розробляти інструменти для оптимізації довгострокової роботи на дому.
  • В Apple заявили, що Teleperformance не використовує відеомоніторинг ні для однієї з команд, що працюють з Apple.

Контекст

Під час пандемії Teleperformance, як і багато інших компаній, перевела більшість своїх співробітників на роботу з дому. Однак компанія зіткнулася з невдоволенням профспілок після того, як у ЗМІ просочилися фотографії деяких співробітників Teleperformance на Філіппінах. Вони спали на роботі, бо повинні були бути в офісі, щоб відповісти клієнтам Amazon Ring у часових поясах США.

Усе більше компаній заявляють про зміну підходу до режиму роботи після закінчення пандемії. Так, Amazon зобов’яже співробітників бути в офісі три дні на тиждень, залишаючи можливість дистанційки до двох днів на тиждень. Facebook вирішив дозволити усім штатним співробітникам працювати з дому, якщо їхню роботу можна буде виконувати віддалено. Apple дозволила більшості співробітників працювати два дні на тиждень дистанційно. Google передбачає, що з вересня лише 20% перебуватимуть в офісах п’ять днів на тиждень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні