Електропікап Cybertruck /tesla.com
Категорія
Новини
Дата

Tesla почала продаж електропікапа Cybertruck. Ціна найдешевшої версії значно перевищує анонсовану Ілоном Маском у 2019 році

Електропікап Cybertruck Фото tesla.com

Американський автовиробник Tesla почав продаж електропікапа Cybertruck у США. Про це заявив засновник та гендиректор компанії Ілон Маск 30 листопада під час заходу на заводі в Остіні (штат Техас).

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними на сайті автовиробника, ціна на найдешевший задньопривідний електропікап, який буде доступний з 2025 року, становить $60 990. Що значно більше за обіцяні Маском у 2019 році $39 900.
  • У 2024 році буде доступна повнопривідна версія за ціною $79 990, а також топова версія, яку у Tesla називають Cyberbeast, за ціною $99 990.
  • Конкретні дати початку постачання електропікапів Маск не уточнив.
  • Минулого тижня мільярдер написав на своїй сторінці в соцмережі X, що Cybertruck вже на шляху до магазинів Tesla у Північній Америці. 
Getty Images

Електропікап Cybertruck. Фото: Getty Images Фото Getty Images

Tesla почала продаж електропікапа Cybertruck. Ціна найдешевшої версії значно перевищує анонсовану Ілоном Маском у 2019 році /Фото 1

Електропікап Cybertruck. Фото: Getty Images

Tesla почала продаж електропікапа Cybertruck. Ціна найдешевшої версії значно перевищує анонсовану Ілоном Маском у 2019 році /Фото 2

Електропікап Cybertruck. Фото: Getty Images

Попередній слайд
Наступний слайд
Tesla почала продаж електропікапа Cybertruck. Ціна найдешевшої версії значно перевищує анонсовану Ілоном Маском у 2019 році /Фото 3

Ілон Маск на презентації Cybertruck у 2019 році. Фото: Getty Images

Контекст

Електропікап Cybertruck з футуристичним дизайном був представлений ще в 2019 році. Тоді Маск заявляв, що модель буде запущена у виробництво протягом кількох років. У липні цього року Tesla повідомила, що на підприємстві в Техасі було зібрано перший Cybertruck.

Компанія запевняє, що електропікап здатен перевозити понад 1,5 т вантажів, розганятися до 96 км/год за 2,9 сек. і проїжджати до 800 км на одному заряді батареї.

Tesla раніше заявляла, що отримала понад 1 млн попередніх замовлень на Cybertruck.

У жовтні цього року у зверненні до акціонерів Маск заявив, що Tesla розпочала пілотне виробництво Cybertruck у Техасі й розраховує відвантажити перші автомобілі до кінця року.

Водночас Маск сказав, що потрібно дещо «зменшити очікування» щодо Cybertruck. За його словами, буде потрібно від року до 18 місяців, перш ніж Cybertruck почне робити позитивний внесок у вільний грошовий потік Tesla.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні