Категорія
Новини
Дата

Tesla втратила близько $30 млрд ринкової вартості на тлі першого зниження квартальних поставок за чотири роки

Автовиробник Tesla повідомив про зниження квартальних поставок уперше майже за чотири роки і не виправдав оцінок Волл-стріт, оскільки зниження цін не змогло стимулювати попит на висококонкурентному ринку, пише Reuters. Цього року акції компанії впали приблизно на 33%.

Ключові факти

  • Акції компанії, яку очолює Ілон Маск, впали на 5,2% – до $166,08 – у вівторок, 2 квітня, вдень, призвівши до втрати близько $30 млрд ринкової вартості.
  • Після багатьох років швидкого зростання продажів, які допомогли перетворити Tesla на найдорожчого автовиробника у світі, компанія готується до уповільнення зростання в 2024 році.
  • Постачання Tesla знизилися на 8,5% у першому кварталі до 386 810 автомобілів порівняно з роком раніше, і за цей період компанія виробила 433 371 автомобіль.Tesla поставила 369 783 моделі Model 3 та Model Y, а також близько 17 000 автомобілів інших моделей, включаючи седан Model S, Cybertruck та позашляховик преміум-класу Model X.
  • Волл-стріт очікувала, що Tesla поставить 454 200 автомобілів, згідно з середнім прогнозом аналітиків.
  • Востаннє автовиробник повідомляв про падіння продажів у другому кварталі 2020 року, коли пандемія COVID-19 змусила Tesla зупинити виробництво.
  • Tesla пояснила падіння обсягів частково зусиллями з підготовки свого заводу у Фрімонті, штат Каліфорнія, до збільшення виробництва оновленої Model 3, а також зупинкою заводу в Берліні.

Контекст

Tesla зіткнулася з гострою конкуренцією в Китаї з боку місцевих гравців, включаючи лідера ринку BYD, який обігнав американську компанію як найбільшого у світі виробника електромобілів у четвертому кварталі, і нового учасника Xiaomi.

Згідно з опитуваннями експертів, особистість генерального директора Маска, його схильність до правої політики та суперечливі публічні заяви також відлякують деяких потенційних клієнтів Tesla у Сполучених Штатах. Tesla стикається з безліччю проблем з власним іміджем, включаючи судові позови та розслідування.

У січні Tesla також попередила про «помітно низьке» зростання продажів цього року, оскільки компанія зосереджена на виробництві електромобілів наступного покоління.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні