Категорія
Новини
Дата

Капіталізація китайської Xiaomi зросла на $7,6 млрд після запуску свого першого електромобіля

Акції китайської компанії Xiaomi у вівторок зросли на 16%, оскільки спортивний електромобіль виробника електроніки, випущений минулого тижня, викликав великий інтерес, пише Reuters.

Ключові факти

  • Xiaomi збільшила свою ринкову вартість приблизно на $7,6 млрд, оскільки її акції досягли найвищого рівня із січня 2022 року в перший день торгів після того, як у четвер компанія випустила свій дебютний електромобіль.
  • SU7 (Speed Ultra 7) від Xiaomi виходить на переповнений китайський ринок електромобілів з привабливою ціною – менше $30 000 за базову модель, що дешевше, ніж у Tesla Model 3.
  • Аналітики вважають, що у Xiaomi більші можливостей, ніж у більшості стартапів з виробництва електромобілів, а її досвід у виробництві смартфонів дає їй перевагу в інтелектуальних панелях приладів – функція, яка цінується китайськими споживачами.
  • Xiaomi повідомила потенційним покупцям свого седана, що їм доведеться чекати від чотирьох до семи місяців, що є ознакою підвищеного попиту. У пʼятницю компанія повідомила, що отримала 88 898 попередніх замовлень на автомобіль за перші 24 години продажу.
  • Але Xiaomi заявила, що розраховує втратити гроші на SU7 і деякі аналітики прогнозують, що вони будуть суттєвими. Виходячи з прогнозованого обсягу продажів у 60 000 одиниць цього року, за оцінками Citi, чистий збиток SU7 може становити 4,1 млрд юанів ($566,82 млн) – у середньому 68 000 юанів ($9400) на автомобіль.

Контекст

Xiaomi прагне вийти за рамки свого основного бізнесу та зайнятися електромобілями на тлі стагнації попиту на смартфони – план, який компанія вперше окреслила у 2021 році.

Її автомобілі вироблятиме підрозділ державного автовиробника BAIC Group на заводі в Пекіні річною потужністю 200 000 автомобілів.

Гігант смартфонів пообіцяв інвестувати $10 млрд в автомобілі протягом десяти років.

У серпні Xiaomi отримала схвалення держоргану Китаю на виробництво електромобілів. У грудні компанія представила свій перший електромобіль SU7. Xiaomi планувала почати поставки свого першого електромобіля у березні 2024-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні