Tesla збільшила чистий прибуток більш ніж удвічі у четвертому кварталі 2023 року /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Tesla збільшила чистий прибуток більш ніж удвічі у четвертому кварталі 2023 року

Getty Images

Чистий прибуток американського виробника електромобілів Tesla зріс більш ніж удвічі у четвертому кварталі 2023 року. Валова рентабельність впала, йдеться у фінансовому звіті, опублікованому на сайті компанії. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Чистий прибуток Tesla збільшився до $7,93 млрд, або $2,27 у розрахунку на акцію, порівняно з $3,69 млрд, або $1,07 на акцію, за аналогічний період попереднього року.
  • Квартальна виручка досягла $25,17 млрд в порівнянні з $24,32 млрд за четвертий квартал попереднього року.
  • Валова рентабельність впала до 17,6% в порівнянні з 23,8% роком раніше та 17,9% у третьому кварталі 2023 року.
  • Аналітики, опитані FactSet, в середньому прогнозували виручку Tesla у четвертому кварталі на рівні $25,6 млрд.
  • Гендиректор Tesla Ілон Маск під час конференції з аналітиками також повідомив, що у другому півріччі 2025 року компанія планує розпочати випуск моделі нового покоління.
  • Акції Tesla подешевшали на 5,9% на торгах у середу після публікації звітності.

Контекст

Tesla за 2023 рік випустила 1,846 млн електромобілів, що на 35% більше, ніж за 2022-й. Постачання на ринок зросли на 38% – до 1,809 млн авто. У четвертому кварталі компанія випустила 494 989 авто і поставила на ринок 484 507 автомобілів. Це відповідно на 13% і 20% більше за аналогічний квартал минулого року.

Зіткнувшись із уповільненням продажів, Tesla скористалася своїм лідируючим у галузі прибутком і знизила ціни на свої чотири моделі автомобілів у всьому світі в 2023 році, приділивши особливу увагу Китаю, де компанія поступилася часткою ринку місцевим брендам, зокрема BYD.

Однак цінова війна та уповільнення попиту на електромобілі спонукали автовиробників, серед них і Ford Motor, відмовитися від своїх планів з електрифікації, внаслідок чого Tesla стала безперечним лідером у США, що дало змогу її акціям більш ніж подвоїтися цього року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні