Ілон Маск /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Керівництво Tesla і SpaceX стурбовані тим, що Ілон Маск вживає наркотики – WSJ

Ілон Маск Фото Getty Images

Керівники та члени рад директорів Tesla та SpaceX стурбовані фактом, що Ілон Маск вживав заборонені наркотики, включаючи ЛСД, кокаїн, екстазі, гриби та кетамін. Це може зашкодити компаніям, пише The Wall Street Journal.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Мільярдер вживав ЛСД, кокаїн, екстазі, психоделічні гриби та кетамін на приватних вечірках у всьому світі, пише WSJ з посиланням на людей, які були свідками цього. 
  • На подібних вечірках гості зазвичай підписують угоди про нерозголошення та здають телефони на вході. Офіційних джерел у матеріалі немає, але сам Маск раніше публічно курив марихуану і визнавав, що вживає психоделічний кетамін із медичною метою.
  • За даними видання, у 2018 році Маск прийняв кілька таблеток кислоти на вечірці в Лос-Анджелесі. Наступного року провів вечірку з глюциногенними грибами в Мексиці. А у 2021 році разом із братом Кімбалом Маск прийняв кетамін на вечірці в Майамі.
  • Близькі до Маска люди стверджують, що мільярдер продовжує вживати наркотики, особливо кетамін.
  • Адвокат Маска Алекс Спіро заявив журналістам WSJ, що Маск «регулярно та вибірково проходить тести на наркотики у SpaceX і жодного разу не провалив тест». За його словами, у статті є й інші помилкові факти, але не уточнив, про що йдеться. Маск від коментарів відмовився.

Контекст

Публічне вживання наркотиків уже призвело до серйозних наслідків для бізнесу Маска. У 2018 році під час двогодинного інтервʼю для подкасту Джо Рогана Маск покурив марихуану. Після цього NASA зажадало письмові гарантії того, що SpaceX дотримується федерального закону про заборону наркотиків на робочих місцях. Маск говорив, що космічне агентство змусило SpaceX проводити тести на наркотики протягом року. 

Вживання наркотиків суперечить внутрішнім політикам SpaceX і Tesla. Якщо виявиться, що хтось із керівництва порушує закон, це поставить під удар мільярдні держконтракти SpaceX із NASA. Крім того, може постати питання, чи здатний Маск далі керувати Tesla.

Маск своєю поведінкою потенційно підставляє під удар активи інвесторів на суму близько трильйона доларів, десятки тисяч робочих місць і значну частину космічної програми США, зазначає WSJ. Водночас директори компаній Маска жодного разу не порушували питання про наркотики офіційно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні