Категорія
Новини
Дата

TetraPak обмежить асортимент упаковки в РФ. Сировини залишилося менше ніж на місяць

Виробник упаковки для харчових продуктів Tetra Pak відмовиться від випуску упаковки для вин і напоїв об'ємом два літри, повідомляє російський «Коммерсантъ». Компанія переорієнтує закупівлю сировини у російський заводів та Китаю.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Tetra Pak призупиняє виробництво та продаж упаковки для вина та прохолодних напоїв, окрім соків. Натомість вона збільшить упаковку для соціально значущих продуктів: молока та дитячого харчування.
  • Компанія домовиться про закупівлю картона з російським заводом. Альтернативу деяким іншим компонентам Tetra Pak може знайти у Китаї.
  • Після початку війни в Україні, ряд російських компаній зробили запаси упаковки для харчових продуктів на декілька місяців уперед. Компанії боялися дефіциту через девальвацію рубля та проблеми з логістикою.
  • Російські виробники, які закуповують продукцію у Tetra Pak, планують шукати альтернативу або випускати більше продукції в тарі. Також вони хочуть скасовувати знижки і піднімати ціни.

Контекст

Tetra Pak називає свій завод у підмосковському населеному пункті Лобне найбільшим підприємством у Східній Європі. Загалом в РФ компанія встановила більше 500 ліній, а продукцію компанію споживає PepsiCo, Coca-Cola HBC та Danone.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні