Категорія
Новини
Дата

TetraPak обмежить асортимент упаковки в РФ. Сировини залишилося менше ніж на місяць

1 хв читання

Виробник упаковки для харчових продуктів Tetra Pak відмовиться від випуску упаковки для вин і напоїв об'ємом два літри, повідомляє російський «Коммерсантъ». Компанія переорієнтує закупівлю сировини у російський заводів та Китаю.

Ключові факти

  • Tetra Pak призупиняє виробництво та продаж упаковки для вина та прохолодних напоїв, окрім соків. Натомість вона збільшить упаковку для соціально значущих продуктів: молока та дитячого харчування.
  • Компанія домовиться про закупівлю картона з російським заводом. Альтернативу деяким іншим компонентам Tetra Pak може знайти у Китаї.
  • Після початку війни в Україні, ряд російських компаній зробили запаси упаковки для харчових продуктів на декілька місяців уперед. Компанії боялися дефіциту через девальвацію рубля та проблеми з логістикою.
  • Російські виробники, які закуповують продукцію у Tetra Pak, планують шукати альтернативу або випускати більше продукції в тарі. Також вони хочуть скасовувати знижки і піднімати ціни.

Контекст

Tetra Pak називає свій завод у підмосковському населеному пункті Лобне найбільшим підприємством у Східній Європі. Загалом в РФ компанія встановила більше 500 ліній, а продукцію компанію споживає PepsiCo, Coca-Cola HBC та Danone.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні