TikTok оскаржує штраф у розмірі €345 млн у ЄС /Freepik
Категорія
Новини
Дата

TikTok оскаржує штраф у розмірі €345 млн у ЄС

Freepik

Платформа для обміну відео TikTok бореться в судах після того, як регулятори в Європі наклали на неї штраф у розмірі €345 млн за порушення законів про конфіденційність щодо обробки персональних даних дітей у Європейському Союзі, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Підрозділ ByteDance Ltd. заявив, що подав апеляцію до Генерального суду Європейського Союзу на штраф, а також оскаржує на місцевому рівні наказ провідного регулятора в Ірландії про усунення «обманних чи маніпулятивних» практик, які можуть підірвати конфіденційність.
  • Штраф TikTok накладено після ретельного вивчення практики захисту дітей у компанії, яка має понад 1 млрд користувачів по всьому світу.
  • Минулого тижня TikTok було додано до зростаючого списку провідних гравців соціальних мереж, поряд з Meta Platforms Inc. Марка Цукерберга та X Ілона Маска, які отримали листи з попередженнями від ЄС з проханням вжити термінових заходів, щоб зупинити поширення дезінформації.

Контекст

Ірландська комісія із захисту даних оштрафувала TikTok у вересні після того, як дійшла висновку, що програма не захищає неповнолітніх від непотрібної обробки даних і діє непрозоро. 

Розслідування стосувалося періоду з липня 2020 року по 31 грудня 2020 року та показало, що обробка даних TikTok протягом цього періоду порушувала Загальні правила захисту даних, які стосуються дітей віком від 13 до 17 років.

Комісія ЄС, що складається з представників 30 європейських країн, висловила занепокоєння з приводу того, як TikTok «підштовхує» дітей до створення загальнодоступних облікових записів та за умовчанням робить відео, розміщені в інтернеті, загальнодоступними.

Відповідно до Загального регламенту ЄС із захисту даних (GDPR), запровадженого у 2018 році, провідний регулятор для будь-якої конкретної компанії може накладати штрафи у розмірі до 4% від глобального доходу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні