Категорія
Новини
Дата

Ціни на нафту перевищили $90 за барель. Зимовий шторм у США загрожує перебоями з постачанням

Ціни на нафту перевищили $90 за барель на тлі похолодання, яке охопило більшу частину США, повідомляє Reuters. Потужний зимовий шторм загрожує перебоями з постачанням нафти.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вартість нафти Brent 4 лютого станом на 9:50 за Києвом склала $91,55 (+0,44%). Нафта WTI торгувалася по $90,83 (+0,56%). Обидва бенчмарки можуть показати сьомий тиждень зростання поспіль.
  • Нафта WTI піднялася вище $90 після того, як арктичні повітряні маси дійшли до Техасу і порушили нафтовидобуток у Пермському басейні, сказав Едвард Мойя, старший ринковий аналітик брокерської фірми OANDA.
  • Зимовий шторм 3 лютого пронісся центральними та північно-східними штатами. Сильний сніг та ожеледиця зробили автомобільні поїздки небезпечними або навіть неможливими. Було відключено електрику для тисяч домогосподарств та промислових об'єктів.

Контекст

Геополітична напруга у Східній Європі та на Близькому Сході сприяла різкому зростанню цін на нафту з початку року: ф'ючерси на Brent подорожчали з 1 січня на 17%, WTI – на 20%. Напередодні США попередили, що РФ планує використати постановочний напад на Донбасі як привід для вторгнення в Україну.

Країни ОПЕК+ домовилися цього тижня дотримуватися помірного збільшення видобутку на 400 000 барелів на добу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні