Категорія
Новини
Дата

Ціни на мідь перевищили $9000 за тонну вперше з 2011 року через очікування дефіциту після пандемії

Уперше за дев'ять років ціни на мідь перевищили $9000 за тонну. Інвестори зробили ставку на те, що дефіцит пропозиції збільшуватиметься після пандемії COVID-19, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Мідь зростає в ціні на тлі подорожчання сировинних товарів, такі як залізна руда та нікель.
  • Інвестори також вкладають акції в мідь, очікуючи збільшення попиту найближчими роками через урядові програми стимулювання поновлюваних джерел енергії та електромобілів. Для цього потрібні величезні обсяги міді.
  • Глава відділу дослідження сировинних товарів Citigroup Макс Лейтон очікує, що в найближчі кілька місяців ціна на мідь досягне $10 000.

Важливі цифри

$10 190. Саме таку рекордну ціну на мідь було зафіксовано в лютому 2011 року.

Контекст

З моменту введення жорстких карантинних обмежень у березні 2020 року ціна на мідь збільшилася вдвічі, пише видання mining.com.

Зростання ціни викликано декількома факторами: загальним відновленням світової економіки, підвищеним попитом на метал у Китаї одразу після закінчення китайського Нового року, поганими погодними умовами, які ускладнюють морські доставки на початку 2021 року, а також зростаючим попитом на мідь із боку відновлюваної енергетики. Різке збільшення цін на сировинні товари може незабаром вплинути на ціни товарів кінцевого споживання.

На території України розвіданих родовищ міді немає, але відомо понад 150 рудопроявів, і деякі з них можуть розглядатися як потенційні родовища, пише Асоціація добувної промисловості. Найбільшими виробниками міді в 2019 році були Чилі (34,1%), Перу (7,9%) і США (6,9%). Питома вага 12 країн-виробників міді, до яких, окрім названих, входять Австралія, Індонезія, Китай, Росія, Канада, Замбія, Польща, Казахстан і Мексика, становить 85,8% світового виробництва міді.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні