Категорія
Новини
Дата

Ціни на срібло підскочили до п'ятимісячного максимуму через заклики в соцмережах купувати цей метал

Роздрібні інвестори, завдяки яким рекордно виросли акції компанії відеоігор GameStop, звернули увагу на ринок дорогоцінних металів. У зв’язку з цим у понеділок ціни на срібло підскочили до п'ятимісячного максимуму, пише BBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ціна срібла збільшилася на 7%, до $28,99 за унцію, що є найвищим значенням із середини серпня 2020 року .
  • Різко зросли й акції декількох невеликих австралійських гірничодобувних компаній, оскільки роздрібні торговці масово їх купували. Зокрема, акції Argent Minerals, Boab Metals і Investigator Resources підскочили більш ніж на 15%.
  • Торговці сріблом повідомляють про безпрецедентний попит і затримки з доставкою.
  • Один із найбільших у світі біржових фондів iShares Silver Trust зареєстрував майже $1 млрд припливу капіталу, пише Financial Times. Фонд підтримується фізичною наявністю срібла, що зберігається в сховищах. Це означає, що йому необхідно купувати дорогоцінний метал при отриманні нових інвестицій, що провокує зростання ціни.

Головна цитата

«Приріст цін на срібло виразно показує, що вплив обміну повідомленнями в соцмережах стає набагато більш значним», — сказав стратег брокера CMC Markets Майкл Маккарті, пише Reuters.

Контекст

Зростання ціни срібла є ще одним прикладом сили групи WallStreetBets у чаті Reddit. Раніше роздрібні інвестори координувалися на онлайн-форумах підштовхнути вгору акції компаній, які знаходяться в тяжкому становищі, й витіснити гедж-фонди з «короткими продажами». Наприклад, зростання акцій GameStop склало 1500% із початку січня.

Минулого тижня учасники WallStreetBets звернули увагу на срібло. Деякі припускають, що це може завдати шкоди великим банкам, які, на їхню думку, штучно стримують ціни. «SLV знищить найбільші банки, а не тільки деякі маленькі гедж-фонди», — написав один із користувачів WallStreetBets. Цікаво, що на відміну від акцій GameStop гедж-фонди та інші інституціональні інвестори були оптимістичні щодо ф'ючерсів на срібло.

Аналітики Financial Times вважають, що роздрібним інвесторам буде складніше впливати на ціну срібла, ніж на ціну окремого капіталу. Адже існує великий позабіржовий ринок дорогоцінного металу, на якому банки торгують від імені клієнтів.

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні