Категорія
Новини
Дата

Twitter погрожує подати до суду на Meta через запуск Threads

Twitter погрожує подати до суду на Meta, звинувативши її у переманюванні співробітників для створення конкурента – програми мікроблогів Threads. Про це пише Semafor, посилаючись на лист юриста Twitter Алекса Спіро гендиректору Meta Марку Цукербергу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Цукерберг отримав листа від Спіро за кілька годин після запуску нової соцмережі. Twitter звинувачує Meta у «систематичному, навмисному та незаконному привласненні комерційних секретів та іншої інтелектуальної власності». Спіро попередив, що Twitter залишає за собою право звернутися до суду.
  • У листі зазначається, що Meta найняла десятки колишніх співробітників Twitter, які «мали і продовжують мати доступ» до комерційних секретів компанії та суворо конфіденційної інформації. 
  • Саме цим співробітникам доручили створити «додаток-аналог» із конкретним наміром використовувати комерційні секрети Twitter під час його розробки, заявив юрист Twitter. 
  • Він вважає це порушенням як державного, так і федерального законодавства, а також чинних зобов’язань цих працівників перед Twitter.
  • Директор з комунікацій Meta Енді Стоун заявив Semafor, що звинувачення Twitter безпідставні. «Ніхто в команді інженерів Threads не є колишнім співробітником Twitter – це просто нісенітниця», – заявив він.
  • У твіті, опублікованому після публікації цієї історії, Ілон Маск написав, що «конкуренція – це добре, а шахрайство – ні».

Контекст

6 липня Марк Цукерберг запустив власну альтернативу Twitter – Threads. Вона одночасно запрацювала у 100 країнах світу та отримала понад 10 млн користувачів за перших сім годин роботи.

За сім годин аудиторія Threads досягла 10 млн профілів, сторінка Цукерберга за пів доби отримала понад 955 000 підписників. Це вже більш ніж 590 000 фоловерів у його Twitter, який не оновлювався 11 років. У «домашніх» Facebook та Instagram за засновником Meta слідкують по 120 млн та 12 млн користувачів відповідно.

«Візія Threads – створити відкритий і дружній публічний простір для спілкування», – заявив Цукерберг. Згодом пост, що можна трактувати як натяк на токсичну атмосферу у Twitter, зник із профілю. Натомість у відповідь Цукербергу закидають, що він буквально скопіював свого конкурента. 

Увесь дизайн нового додатку зроблений з використанням клавіш Ctrl+C та Ctrl+V, саркастично написав дизайнер мемної криптовалюти Dogecoin під ніком DogeDesigner у Twitter. Власник соцмережі Ілон Маск відреагував на це лише веселим смайликом.

Що наразі відомо про «Twitter від Цукерберга», який б’є рекорди з завантажуваності, читайте у редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні